ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιωάννινα: Καθηγητής πουλούσε σημειώσεις σε φοιτητές έναντι 8 ευρώ

18:24 - 04 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Ιωάννινα: Καθηγητής πουλούσε σημειώσεις σε φοιτητές έναντι 8 ευρώ
Tις καταγγελίες που θέλουν καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να πωλούσε σημειώσεις σε φοιτητές κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εξεταστικής περιόδου, διερευνά το υπουργείο Παιδείας.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλης Διγαλάκης, επικοινώνησε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητή Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και θέλησε να μάθει τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο πρύτανης διευκρίνισε στον υφυπουργό ότι το περιστατικό δεν αφορά μόνιμο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά συμβασιούχο που έχει προσληφθεί μέσω του προγράμματος απόκτησης διδακτικής εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού. Ο καθηγητής φέρεται να πωλούσε τις σημειώσεις έναντι του ποσού των 8 ευρώ.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου, μόλις έλαβε γνώση του περιστατικού, απέσυρε τον εν λόγω συμβασιούχο από τη διενέργεια των εξετάσεων και ανέθεσε την εξέταση σε μόνιμο διδακτικό προσωπικό. Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου από τις 22 Ιανουαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.