ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχονται χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

09:24 - 05 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Έρχονται χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα
Χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των βορείων ηπειρωτικών και βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται την Τετάρτη, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως και 9 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις αναμένονται έως το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας καθώς και στα ορεινά της Ηπείρου, ενώ βροχές θα σημειωθούν στα υπόλοιπα τμήματα των προαναφερόμενων περιοχών, καθώς επίσης και στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Από το πρωί οι βροχοπτώσεις θα εντοπίζονται κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται κατά τόπους στη Δυτική Μακεδονία, στη Θράκη, στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, και προς το βράδυ σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 13, στη Θεσσαλία από 4 έως 12, στα δυτικά ηπειρωτικά από 6 έως 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 13, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 16 και στην Κρήτη από 8 έως 20. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βόρειους και βορειοδυτικούς 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε δυτικούς και βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε δυτικούς 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς με την ελάχιστη να αναμένεται προς το βράδυ.

Στη δίνη της κακοκαιρίας όλη η Ελλάδα την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια με βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, έως τις πρωινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, έως το μεσημέρι στην Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες και έως το βράδυ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) της κεντρικής-ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, που πρόσκαιρα κατά τόπους κυρίως στα βόρεια θα είναι πυκνές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση στα δυτικά το βράδυ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Πιο ήπια φαινόμενα και βελτίωση την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.