ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

11:04 - 05 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη
Σε αναβολή οδηγήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, τον Οκτώβριο του 2017 στο Β' Νεκροταφείο, κατόπιν κωλυμάτων που επικαλέστηκαν και η υπεράσπιση και η πολιτική αγωγή.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 25 Νοεμβρίου 2020, αφού όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τόσο η πλευρά των συγγενών της 32χρονης όσο και η πλευρά του καταδικασμένου σε δύο φορές ισόβια 60χρονου κατηγορούμενου ζήτησαν αναβολή της διαδικασίας.

Σύμφωνα με την αδελφή του θύματος, η μητέρα τους είναι σε πλήρη αδυναμία να παραστεί στο δικαστήριο εξαιτίας της κακής ψυχολογικής της κατάστασης. Και η πλευρά του κατηγορούμενου, όμως, ζήτησε χρόνο προκειμένου να προετοιμαστεί, καθώς η συνήγορός του διορίστηκε από το Δημόσιο μερικές ημέρες πριν από τη σημερινή δικάσιμο.

Σύμφωνα με την δικογραφία, ο 60χρονος, χρήστης ναρκωτικών, είχε πλήξει με δεκατέσσερις μαχαιριές την 32χρονη εφοριακό μέσα στο νεκροταφείο, όπου το θύμα είχε πάει στο μνήμα φίλου της, με σκοπό να τη ληστέψει. Μετά το έγκλημα είχε πετάξει την τσάντα που της άρπαξε κοντά στο σημείο της δολοφονίας, ενώ είχε πουλήσει το κινητό της σε μαγαζί στην Ομόνοια έναντι 20 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος αρχικά ομολόγησε την πράξη του, ωστόσο ισχυρίστηκε εκ των υστέρων πως επιτέθηκε στη Δώρα Ζέμπερη κατόπιν εντολής έναντι αμοιβής 30 χιλιάδων ευρώ που του έδωσαν κάποιοι, με σκοπό την εξόντωσή της εξαιτίας φορολογικών υποθέσεων που χειριζόταν τότε. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε καταδικάσει τον 60χρονο για ανθρωποκτονία και για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.