ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσκεψη Μενδώνη- ΕΔΕΜ: Προχωρά η υπόθεση της διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων

16:03 - 20 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Σύσκεψη Μενδώνη- ΕΔΕΜ: Προχωρά η υπόθεση της διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων
Προχωρά η διαδικασία για μεταφορά των πνευματικών δικαιωμάτων στους ίδιους τους καλλιτέχνες μουσικούς, που έχουν δημιουργήσει τον δικό τους φορέα με τον τίτλο ΕΔΕΜ.

Την Τετάρτη έγινε μία θετική συνάντηση των δημιουργών της ΕΔΕΜ με το ΥΠΠΟ, έπειτα από πρόσκληση της Υπουργού κας Μενδώνη.

Οι καλλιτέχνες εκφράζουν την ικανοποίησή τους και ελπίζουν πως θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Το ΥΠΠΟ, αλλά και ο ΟΠΙ, δεσμεύτηκαν να δημιουργηθεί άμεσα κοινή ομάδα εργασίας και να περάσουμε με ασφάλεια πολύ γρήγορα στην μεγάλη ευχή όλων μας εδώ και χρόνια: σε ένα νέο οργανισμό που θα βάλει τέλος στα σκάνδαλα, την κακοδιαχείριση, τους διχασμούς και τις προσωπικές ή πολιτικές ατζέντες που μας κληρονόμησε η κακουργηματική ΑΕΠΙ και που μας οδήγησαν στην απίστευτη Οδύσσεια και οικονομική εξαθλίωση των τελευταίων 7 ετών.

Θα παρακολουθούμε στενά την μετάβαση της ΕΥΕΔ στην ΕΔΕΜ και θα κάνουμε παν το δυνατόν ώστε σύντομα να υπάρξει με σεβασμό και συνεργατικότητα μεταξύ όλων των μερών ένας μόνο φορέας στη χώρα μας που θα στεγάσει έλληνες και ξένους δικαιούχους με τον έλεγχο των δημιουργών και κάτω από το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο κος Κωνσταντακόπουλος, ο νέος προσωρινός διαχειριστής της ΕΥΕΔ που διορίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από την κα Μενδώνη, ο οποίος μας ανακοίνωσε πως δουλεύει πυρετωδώς ώστε να κάνει σύντομα (Φεβρουάριο και Μάϊο, καλώς εχόντων) τις δύο διανομές της θητείας του, τις τελευταίες της ΕΥΕΔ, δίνοντας τη σκυτάλη στην ΕΔΕΜ. Στο επισυναπτόμενο άρθρο, θα διαβάσετε το δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα το ΥΠΠΟ για τη συνάντησή μας.Θα σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.