ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ και η «Κελέση»-Καταθέτει τη Δευτέρα

14:33 - 22 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ και η «Κελέση»-Καταθέτει τη Δευτέρα
Παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ το Σάββατο η «Αικατερίνη Κελέση», προστατευόμενη μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis. Όπως έγινε γνωστό, θα καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής τη Δευτέρα το απόγευμα.

Τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και ο «Μάξιμος Σαράφης», που εμφανίστηκε την Παρασκευή στην ΓΑΔΑ.

Με βάση το σχεδιασμό τη Δευτέρα στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει η προανακριτική επιτροπή. Εκεί θα αποφασιστεί να προχωρήσει η ακρόαση των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis με βάση τα όσα έχει πει ο Άρειος Πάγος.

Στις 16.00 κλιμάκιο της προανακριτικής επιτροπής θα μεταβεί στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει ο Μάξιμος Σαράφης. Στις 20.30 θα καταθέσει η Αικατερίνη Κελέση. Οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν από ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με τεχνητά μέσα.

Μετά την επιστολή του Αρείου Πάγου πηγές της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν πως «εμείς δεν αντιδικούμε με τον Άρειο Πάγο. Εμείς γι’ αυτό πήγαμε στον Άρειο Πάγο».

Την ίδια στιγμή η Δώρα Αυγέρη από το ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε «η επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή έπεσε στο κενό. Η απάντηση του Άρειου Πάγου αποτελεί κόλαφο για τις μεθοδεύσεις του κυρίου Μητσοτάκη. Στη χώρα υπάρχουν νόμοι, θεσμοί και διαδικασίες που ουδείς έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί ή να καταστρατηγεί, όπως επιχειρούν τόσες μέρες Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής»

Προσθέτει παράλληλα πως «μετά την απόφαση αυτή, καλούμε τη πλειοψηφία της Επιτροπής να μην τολμήσει να αγνοήσει το αίτημα των μαρτύρων να εξεταστούν. Αποτελούν μάρτυρες κλειδιά για την αποκάλυψη της αλήθειας και πλέον θα εξεταστούν όπως ο νόμος ορίζει, χωρίς να τρομοκρατούνται ή να εκφοβίζονται, ώστε να πουν την αλήθεια και μόνον αυτή χωρίς φόβο».

Στις εξελίξεις αναφέρθηκε σε δήλωση του ο Θάνος Πλεύρης από τη Νέα Δημοκρατία. Ειδικότερα σημειώνει πως μετά την απάντηση του Αρείου Πάγου, που επιβεβαιώνει την αρμοδιότητα της προανακριτικής επιτροπής, ανοίγει ο δρόμος για την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων. Συνέχισε λέγοντας «θέλαμε την εξέταση κάποιοι ήθελαν τη μη εξέταση. Οι δικαιολογίες τελείωσαν», ενώ επεσήμανε «εμείς πήγαμε στον Άρειο Πάγο, εμείς ζητήσαμε τη συνδρομή του».

Για «μάσκες που έπεσαν» μίλησε από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζοντας πως «το κόλπο ήταν στημένο και από πριν αποφασισμένο, να μη γίνει ουσιαστική εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:19 - 22 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.