ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταναστευτικό: Ξεκινούν τα έργα για τις κλειστές δομές

09:36 - 24 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Μεταναστευτικό: Ξεκινούν τα έργα για τις κλειστές δομές
Εξέπνευσε η προθεσμία, που είχε θέσει το υπουργείο Μετανάστευσης προς τις νησιωτικές αρχές, ώστε να υποδείξουν χώρους για τη δημιουργία κλειστών κέντρων εξέπνευσε, χωρίς να υπάρξουν αποτελέσματα ή σημεία προσέγγισης των δύο πλευρών. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση εξέφρασε την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει τον σχεδιασμό της, εκκινώντας άμεσα τα έργα για την κατασκευή κλειστών δομών.

«Τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν» διαμήνυσε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πισωγύρισμα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του πως «προχωρούμε από τις αρχές της εβδομάδας στην έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των κλειστών δομών» κάτι, που – όπως είπε - «είναι προς το συμφέρον των νησιωτών μας και των πολιτών όλης της Ελλάδας».

Ανέφερε ακόμη πως αν δεν γίνουν κλειστές δομές, όπως ζητούν οι νησιώτες, θα έμεναν οι ανοιχτές δομές. «Λένε ‘να κλείσουν και οι ανοιχτές’. Ας υποθέσουμε ότι θα κλείσουν οι ανοιχτές και δεν θα δημιουργηθούν κλειστές. Πού θα πάνε; Στο σπίτι του κ. Μουτζούρη;» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ασκεί μπούλινγκ σε 200.000 νησιώτες». «Δεν μπορεί ο κ. Μηταράκης να οδηγεί έναν ολόκληρο λαό σε καταστροφικές λύσεις» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Με μπλόκα απαντούν οι νησιώτες

Στο πλαίσιο αυτό, οι κάτοικοι των νησιών λαμβάνουν θέσεις μάχης, εντείνοντας τις κινητοποιήσεις για το «μπλοκάρισμα» των κυβερνητικών σχεδίων. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αιρετών πολιτών του νησιού, κάτοικοι της Χίου εξέφρασαν την Κυριακή την αντίθεσή τους στη δημιουργία νέας δομής προσφύγων και μεταναστών στο 17ο χιλιόμετρο της οδού Χίου - Βολισσού.

Σημειώνεται ότι από το Σάββατο έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή ομάδες περιφρούρησης σε 24ώρη βάση, ώστε να παρεμποδιστεί η εγκατάσταση μηχανημάτων που θα πραγματοποιήσουν εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.

Τέλος, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, στην περιοχή αναμένεται να παραταχθούν σήμερα το πρωί οχήματα του δήμου Χίου για να παρεμποδίσουν τα μηχανήματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.