ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοροναϊός: Αρνητικό το ύποπτο περιστατικό στο Αττικό

13:32 - 26 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Κοροναϊός: Αρνητικό το ύποπτο περιστατικό στο Αττικό
Αρνητικό βγήκε το ύποπτο περιστατικό για κοροναϊό στο Αττικό Νοσοκομείο, έπειτα από εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε ο ασθενής.

Πρόκειται για άνδρα ο οποίος μεταφέρθηκε την από το σπίτι του στον Πειραιά στο νοσοκομείο, με συμπτώματα κοροναϊού.

Υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι δεν έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Η χώρα μας, πάντως, είναι προετοιμασμένη για το πρώτο κρούσμα, αυξάνοντας τα μέτρα ασφαλείας, από τη στιγμή που ο κοροναϊός άρχισε να εξαπλώνεται στην Ευρώπη μέσω της Ιταλίας, όπου οι ασθενείς είναι πλέον εκατοντάδες.

Ποια μέτρα θα εφαρμοστούν εάν υπάρξει κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες ότι προχωρά σε έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με μέτρα για την αποφυγή και τον περιορισμό διάδοση του κοροναϊού.

Το πρώτο άρθρο αφορά σε μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου. Αναλυτικά:

  • Η επιβολή προληπτικών ελέγχων σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα μέσω αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.
  • Ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.
  • Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού.
  • Ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς.

Επιπλέον, η ΠΝΠ θα προβλέπει:

  • Τη δυνατότητα μετακίνησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού του ΕΚΑΒ.
  • Τη δυνατότητα πρόσληψης, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Τη δυνατότητα απευθείας αγοράς, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων.
  • Τη δυνατότητα αναγκαστικής διάθεσης στο δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.