ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταναστευτικό: Συγκρούσεις με ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο

16:11 - 26 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Μεταναστευτικό: Συγκρούσεις με ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο
Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στα νησιά του βορείου Αιγαίου, με νέα επεισόδια να σημειώνονται την Τετάρτη σε Χίο και Λέσβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του nealesvou.gr η κατάσταση με τις σφοδρές συγκρούσεις στα μέτωπα της Καράβας είναι εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δυο πολίτες που δέχθηκαν χτυπήματα από πέτρες που πετάνε αστυνομικοί – όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες – μεταφέρονται αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υγείας Καλλονής με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Παρουσιάζουν και αναπνευστικά προβλήματα λόγω των χημικών.

Στο «Διαβολόρεμα» βρίσκονται πάνω από 1500 κάτοικοι του νησιού οι οποίοι παρά τις συνεχείς ρίψεις χημικών αντιστέκονται και μάλιστα πληροφορίες στις 14:00 οι δυνάμεις της Αστυνομίας υποχωρούσαν προς Λάμπου Μύλοι και τους ακολoυθούσαν εξοργισμένοι πολίτες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και τρεις τραυματίες αστυνομικοί οι οποίοι μεταφέρονται με περιπολικό στη Μυτιλήνη.

Άγριες συμπλοκές στη Χίο

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στη Χίο μεταξύ εξαγριωμένων κατοίκων και αστυνομικών που έχουν μεταβεί στο νησί στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων για τα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα κράτησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδα κατοίκων πήγε στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν αστυνομικοί και προκάλεσε τα επεισόδια. Ακολούθησε κλεφτοπόλεμος, έγινε χρήση χημικών, ενώ έχουν σημειωθεί σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και τρεις τραυματισμοί αστυνομικών από την Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης.

Έκκληση Μητσοτάκη για ηρεμία

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για το θέμα από την Αλεξανδρούπολη και απηύθυνε έκκληση «να πέσουν οι τόνοι» για τις υπό ανέγερση κλειστές δομές για πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και «να μετριαστεί η άγονη αντίδραση που δεν οδηγεί πουθενά».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:21 - 26 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.