ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοροναϊός: Νέα ύποπτα κρούσματα προστίθενται στην ελληνική λίστα

12:55 - 27 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Κοροναϊός: Νέα ύποπτα κρούσματα προστίθενται στην ελληνική λίστα
Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της χώρας, μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού σε μια 38χρονη στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο. Παράλληλα, προσήλθαν σε νοσοκομεία ύποπτα περιστατικά, που πληρούν τις προϋποθέσεις για να εξεταστούν περαιτέρω.

Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης, δυο ύποπτα κρούσματα του κοροναϊού εξετάζονται σε Χαλκιδική και Σέρρες, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ αρνητικό ήταν το δείγμα για την 68χρονη στη Λάρισα. Υπό αναμονή και για τα αποτελέσματα στο δείγμα της 22χρονης από την Καρδίτσα που παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα.

Τα ύποπτα κρούσματα στη Θεσσαλία

Συγκεκριμένα, αργά τη νύχτα έφτασαν τα αποτελέσματα για την 68χρονη Λαρισαία, η οποία νοσηλεύεται σε καραντίνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Το αποτέλεσμα επί των δειγμάτων που εστάλησαν για έλεγχο σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό είναι αρνητικά.

Να σημειωθεί ότι σε απομόνωση παραμένει και μία 22χρονη από την Καρδίτσα για την οποία αναμένονται τα αποτελέσματα.

Το χρονικό του πρώτου κρούσματος

Η 38χρονη γυναίκα, επιχειρηματίας στον χώρο της μόδας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και εκλεγμένη διαμερισματική σύμβουλος του δήμου, είχε επισκεφθεί το Μιλάνο για την εμπορική έκθεση Fashion Week (όπως και εκατοντάδες άλλοι Έλληνες) και επέστρεψε αεροπορικώς με πτήση της Ryanair την περασμένη Κυριακή.

Με δική της πρωτοβουλία και ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνουν οι υγειονομικές αρχές, επικοινώνησε πρώτα τηλεφωνικώς με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και στη συνέχεια πήγε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (ένα από τα 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό). Αφού ανέφερε τη συμπτωματολογία και το ταξιδιωτικό ιστορικό της στην Ιταλία στο προσωπικό των ΤΕΠ, ελήφθη γενετικό υλικό το οποίο απεστάλη στο ειδικό εργαστήριο αναφοράς του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Η ασθενής μεταφέρθηκε στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του ΑΧΕΠΑ, όπου και παραμένει νοσηλευόμενη, μετά τη διαπίστωση ότι έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό COVID-19.

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τον κοροναϊό

Κοροναϊός: Αύξηση κατανάλωσης 50% σε αντισηπτικά και μάσκες

Τελευταία τροποποίηση στις 13:48 - 27 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.