ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοροναϊός: Τρία τα κρούσματα- Θετική και μία γυναίκα στην Αθήνα

12:59 - 27 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Κοροναϊός: Τρία τα κρούσματα- Θετική και μία γυναίκα στην Αθήνα
Τρία είναι πλέον τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, καθώς επιβεβαιώθηκαν δύο ακόμη περιπτώσεις, που βρίσκονταν υπό εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικό στον κοροναϊό βρέθηκε και το παιδί της 38χρονης γυναίκας που την Τετάρτη ανακοινώθηκε πως έχει τον ιό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης.

Το παιδί είναι δηλαδή το δεύτερο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα, ενώ ελέγχονται ακόμη αρκετοί ασθενείς της 38χρονης γυναίκας. Ουσιαστικά όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της μετά την επιστροφή της αεροπορικώς από το Μιλάνο της Ιταλίας, το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη είναι επιχειρηματίας και συγκεκριμένα σχεδιάστρια μόδας, νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σε απομόνωση στο ΑΧΕΠΑ, ενώ το ίδιο ισχύει και για το παιδί της.

To σχολείο του παιδιού ήταν κλειστό την Πέμπτη, ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες λειτουργούσε κανονικά. Πάντως, από τη στιγμή που το παιδί βρέθηκε θετικό, αποφασίστηκε πως το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες.

Το τρίτο κρούσμα

Το τρίτο κρούσμα είναι σύμφωνα με πληροφορίες μία άλλη γυναίκα, που είχε επίσης ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία και αποτελεί το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα.

Ο κοροναϊός ξεφεύγει λοιπόν από τα όρια της Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε και στην Αθήνα, ενώ ύποπτα περιστατικά εξετάζονται και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η εξάπλωση αυτή είναι που οδήγησε και τις αρχές να αποφασίσουν την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. Σαν "βόμβα" έσκασε η είδηση στην Πάτρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:27 - 27 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.