ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοροναϊός: «Βόμβα» στην Πάτρα- Ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

14:06 - 27 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Κοροναϊός: «Βόμβα» στην Πάτρα- Ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις
Την απόφαση να μη γίνει καμία εκδήλωση για το καρναβάλι το προσεχές Σαββατοκύριακο ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Σαν "βόμβα" έσκασε η είδηση στην Πάτρα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, που περίμεναν πώς και πώς το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας για να κινηθεί η οικονομία τους.

Έπειτα από σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε πως τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι πλέον τρία, καθώς εκτός από την 38χρονη που βρέθηκε θετική την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, έγινε γνωστό πως τον ιό κόλλησε και το παιδί της, αλλά και μία ακόμη γυναίκα στην Αθήνα, που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία.

Στο πλαίσιο αυτό και για λόγους δημόσιας υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να ακυρωθούν όλες οι εκδηλώσεις των καρναβαλιών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα φυσικά στην Πάτρα, που είναι η βασίλισσα πόλη του καρναβαλιού, αλλά η αναστάτωση είναι μεγάλη φυσικά και σε άλλες περιοχές.

Το πλήγμα για τις τοπικές οικονομίες αναμένεται φυσικά να είναι μεγάλο. Σοκαρισμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων νομού Αχαϊας, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, με τον οποίον επικοινώνησε το Reporter.

Ο κ. Διαμαντόπουλος μάλιστα ενημερώθηκε για την είδηση την ώρα της επικοινωνίας μας. Τόνισε πως η εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης θα πλήξει ιδιαίτερα την οικονομία της Πάτρας, αλλά και ολόκληρης της Αχαϊας.

Όπως είπε, είναι ακόμα νωρίς να μιλήσει με νούμερα, αλλά σίγουρα ξενοδοχεία και εστιατόρια που περίμεναν να δουλέψουν με μεγάλες πληρότητες αυτό το τριήμερο, θα υποστούν ισχυρό πλήγμα.

Δείτε ακόμα τι λένε στο Reporter οι ξενοδόχοι σε Ρέθυμνο, Ξάνθη και Τύρναβο.

Γιώργος Γεωργίου - Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 15:13 - 27 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.