ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάτρα: Ζητούν αποζημιώσεις, ενώ ομάδες καρναβαλιστών επιμένουν να παρελάσουν

17:26 - 27 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Πάτρα: Ζητούν αποζημιώσεις, ενώ ομάδες καρναβαλιστών επιμένουν να παρελάσουν
Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, δήλωσε πως δεν μπορεί παρά να σεβαστεί την απόφαση της κυβέρνησης να μη γίνουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις εξαιτίας της εκδήλωσης κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα, ωστόσο, τόνισε πως θα διεκδικήσει αποζημιώσεις. Την ίδια ώρα, καρναβαλικά πληρώματα με σχετικές αναρτήσεις τους στα social media επιμένουν ότι θα παρελάσουν παρά την απαγόρευση.

«Η απόφαση δημιουργεί πικρία. Αλλά καλούμαστε να υλοποιήσουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Πελετίδης. Όπως είπε ανατράπηκε ο σχεδιασμός της πόλης και ζητάει αποζημίωση από την κυβέρνηση για καρναβαλιστές και καταστηματάρχες.

Την ίδια ώρα, αρκετά πολυπληθή γκρουπ καρναβαλιστών ανακοίνωσαν με αναρτήσεις τους στα social media ότι το καρναβάλι γι’ αυτούς συνεχίζεται κανονικά και ότι «τίποτε δεν τους σταματά».

Ερωτηθείς για τα πληρώματα που λένε ότι θα παρελάσουν, ο Δήμαρχος Πατρέων είπε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του . Επίσης επισήμανε πως «εμείς δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, εάν θέλουν τα μαγαζιά είναι ευθύνη των διοργανωτών και αυτών που θα πάνε».

Και πρόσθεσεn ότι ενδεχομένως να γίνει ένα... εναλλακτικό καρναβάλι το καλοκαίρι: «Θα θέλαμε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, για τον κόπο των εργαζομένων στο Δήμο και των πληρωμάτων». Όπως επισήμανε «δεν θα ήθελα το παιδί μου να πάθει κάτι επειδή πήγε σε ένα χορό. Θα κάνουμε καλοκαιρινό Καρναβάλι».

Ξενοδόχοι και επιχειρηματίες εστίασης από την Πάτρα και άλλες πόλεις που έχουν καρναβάλι μιλούν στο Reporter και κάνουν λόγο για οικονομική καταστροφή.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:36 - 27 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.