ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Δεύτερο κρούσμα στην Αθήνα- Τέσσερα στο σύνολο της χώρας

09:40 - 28 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Δεύτερο κρούσμα στην Αθήνα- Τέσσερα στο σύνολο της χώρας
Σε τέσσερα ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς μια γυναίκα 36 χρόνων που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία έρχεται να προστεθεί στη λίστα.

Αναλυτικά, πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν». Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Σημειώνεται ότι σε καλή κατάσταση συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη η 38χρονη επιχειρηματίας και το παιδί της, καθώς και η 40χρονη γυναίκα, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν», σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Ποια σχολεία έκλεισαν

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα σχολεία ανά την Ελλάδα εξαιτίας του κορονοϊού για προληπτικούς λόγους. Στην Αθήνα κλειστό θα παραμείνει το ΓYMNAΣIO KAI ΛYKEIO KOΛΛEΓIOY AΘHNΩN, το ΓYMNAΣIO KAI ΛYKEIO KOΛΛEΓIO ΨYXIKOY αλλά και NHΠIAΓΩΓEIO "I. M. KAPPAΣ".

Για 14 ημέρες θα παραμείνει κλειστό το 105ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, καθώς σε αυτό πηγαίνει το παιδί της 38χρονης, το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Σε επιφυλακή το υπουργείο Υγείας

Τη διαβεβαίωση των εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας για την επάρκεια των κατάλληλων φαρμάκων στην ελληνική αγορά για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, έλαβε κατά την χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας. Όσον αφορά την επάρκεια αναλώσιμων υλικών, δεν τίθεται θέμα διαβεβαιώνουν, κύκλοι του υπουργείου.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:34 - 28 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.