ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα επεισόδια στις Καστανιές – Μετανάστες πέταξαν πέτρες και χημικά

10:54 - 04 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Νέα επεισόδια στις Καστανιές – Μετανάστες πέταξαν πέτρες και χημικά
Στα ελληνικά σύνορα στις Καστανιές Έβρου προσπάθησε να εισέλθει το πρωί της Τετάρτης ομάδα μεταναστών, η οποία εκτόξευσε πέτρες, χημικά και αντικείμενα στις δυνάμεις ασφαλείας.

Από την πλευρά τους, οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με χρήση χημικών, αναγκάζοντας τους μετανάστες να επιστρέψουν στους πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν δημιουργήσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 20 μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα, αλλά αποτράπηκαν από τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση, η οποία ωστόσο κράτησε λίγα λεπτά.

Ισχυρές δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος του φράχτη κοντά στο ελληνικό φυλάκιο, ενώ όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ αρχικά η επίθεση σημειώθηκε στο φυλάκιο και στη συνέχεια ομάδα μεταναστών ακολούθησε πορεία προς το νότιο τμήμα σε μια προσπάθεια να βρουν πέρασμα στο φράχτη και να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Οι Αρχές από τα μεγάφωνα προειδοποίησαν το πλήθος να μην παραβιάσει τα σύνορα, ενώ ενισχύονται οι δυνάμεις κατά μήκος του φράχτη.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την Τρίτη οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αποτρέψει 26.500 εισβολές μεταναστών, ενώ όποιος καταφέρει να διασχίσει τα σύνορα, συλλαμβάνεται και οδηγείται σε κέντρο κράτησης, προς απέλαση.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:08 - 04 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.