ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με σοβαρή πνευμονία νοσηλεύεται το ένατο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα

20:52 - 04 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Με σοβαρή πνευμονία νοσηλεύεται το ένατο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα
Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Πρόκειται για έναν Έλληνα, άνω των 60 ετών, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Παράλληλα, 15 γιατροί και νοσηλευτές από το νοσοκομείου του Ρίου και άλλοι 5 από το νοσοκομείο Αμαλιάδας τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό, αφού βρέθηκαν σε επαφή με τον 66χρονο άνδρα.

Ακόμα, λαμβάνονται δείγματα προς εξέταση από τα συνολικά 51 άτομα που συμμετείχαν μαζί του στην εκδρομή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη κάποιοι δήλωσαν ότι έχουν πυρετό.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς, ενώ η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:06 - 04 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.