ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Πάτρα και το δέκατο κρούσμα κορονοϊού

09:27 - 05 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Στην Πάτρα και το δέκατο κρούσμα κορονοϊού
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Ειδικότερα, πρόκειται για τη σύζυγο του 67χρονου, ενώ εξετάσεις έγιναν και στην κόρη του ζευγαριού και έχουν βγει αρνητικές.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακοίνωση του ένατου κρούσματος, ελήφθησαν έκτακτα μέτρα για τις περιοχές της Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κλείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις παραπάνω περιοχές και αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις για ένα 48ωρο. Παράλληλα, δεν θα πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές συναθροίσεις, ενώ κλειστά θα παραμείνουν μουσεία και κινηματογράφοι.

Σημειώνεται πως ο 67χρονος που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο και στο Ισραήλ με γκρουπ 53 ατόμων. Οι συνεπιβάτες του προέρχονται από τις περιοχές όπου κλείνουν τα σχολεία και υποβάλλονται ήδη σε εργαστηριακό έλεγχο.





Τελευταία τροποποίηση στις 09:40 - 05 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.