ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Έξαρση, μέσω Ισραήλ, στην Ελλάδα-Στα 31 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

15:44 - 05 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Έξαρση, μέσω Ισραήλ, στην Ελλάδα-Στα 31 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα την Πέμπτη. Εικοσιένας από τους ταξιδιώτες στο Ισραήλ που έχουν έως τώρα ελεγχθεί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα στα 31.

Τα νέα δεδομένα για τα κρούσματα στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος- εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας., ο οποίος είπε ότι η δυναμική του ιού είναι πράγματι μεγάλη, γεγονός που αποδεικνύεται από τα τελευταία κρούσματα. Όπως είπε, «το Ισραήλ ήταν από τις χώρες με λιγοστά κρούσματα που δεν υπήρχε μεταδόση κρουσμάτων στην κοινότητα. Η ομάδα αυτή επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου όταν το Ισραήλ δεν ήταν στη λίστα των κρουσμάτων της Ευρώπης. Αυτό δείχνει τη δυναμική του ιού που μεταδίδεται ταχύτατα και από άτομα που έχουν ελαφριά συμπτωματολογία. Οι περιπτώσεις είναι πολυάριθμες και δεν γνωρίζουν ότι μολύνουν».

Ωστόσο, ο κ.Τσιόδρας απέρριψε τις θεωρίες περί μετάλλαξης του κορονοϊού. Τόνισε, πάντως, πως υπάρχουν δύο στελέχη και πως ο ιός μεταδίδεται και από ασθενείς με χαμηλή συμπτωματολογία.

Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων

Τις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε αύξηση στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, είπε και πρόσθεσε ότι τα «καθ' υπερβολή μέτρα που ελήφθησαν» έχουν σκοπό να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου. Δεν χρειάζεται κανένας πανικός, τόνισε ο κ.Τσιόδρας.
 
«Όσον αφορά την ιχνηλάτηση έχουν ιχνηλατηθεί περισσότερες από 400 επαφές και έχει γίνει εργαστηριακός έλεγχος σε άτομα που πληρούσαν κλινικόεπιδημιολογικά κριτήρια».
 
«Τα καθ' υπερβολή μέτρα που ανακοινώθηκαν σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο έχουν στόχο να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου σε αυτές τις κοινότητες» πρόσθεσε.
 
Απευθυνόμενος στους κατοίκους των περιοχών αυτών «να τους πούμε με διαφάνεια ότι στην συντριπτική πλειοψηφία είναι ήπια. Δεν χρειάζεται κανείς πανικός. Ιατρική βοήθεια αναζητούν όσοι εχουν τα σοβαρά περιστατικά της νόσου. Άνθρωποι που θα έχουν ήπια συμπτώματα θα παραμένουν σε παρακολούθηση στο σπίτι σε συνεννόηση με τον γιατρό τους».
 
Τελευταία τροποποίηση στις 18:51 - 05 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.