ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Ανησυχούν για τα μέτρα πρόληψης στο μετρό οι εργαζόμενοι

18:33 - 06 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Ανησυχούν για τα μέτρα πρόληψης στο μετρό οι εργαζόμενοι
Ανησυχία εκφράζεται για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί από τις συγκοινωνιακές εταιρείες για την προστασία από τον κορονοϊό.

Τις ενστάσεις τους αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το επιβατικό κοινό, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους ότι την ώρα που «σχολεία, θέατρα, δημόσιοι χώροι, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις μένουν κλειστές γιατί είναι αδύνατον να προστατευτούν αποτελεσματικά, σε αντιδιαστολή θεωρούν ότι ένα αντισηπτικό φτάνει για να προστατέψει το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ, τους εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες και τους δεκάδες εργαζομένους σε ένα δίκτυο που εκτείνεται σχεδόν σε όλη την Αττική».

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον κορονοϊό, τα οποία έχει προτείνει ο ΟΑΣΑ και καλούνται να εφαρμόσουν οι συγκοινωνιακές εταιρίες «υποτυπώδη» προσθέτοντας ότι «δεν τηρούνται ούτε στο σωστό χρόνο ούτε στη σωστή ποσότητα». Αναφέρουν επίσης ότι οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων «κάθε άλλο παρά μια στάση υπευθυνότητας και σοβαρότητας έχουν να επιδείξουν».

Τέλος, απαιτούν αυξημένα μέτρα και τήρηση των κανόνων υγιεινής αντάξια μιας σοβαρής χώρας όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεδομένου ότι οι χώροι της ΣΤΑΣΥ φιλοξενούν χιλιάδες επιβάτες και εργαζομένους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας κάτι που τους καθιστά χώρους με υψηλή επικινδυνότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.