ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασφυκτική η κατάσταση στον Έβρο: Ένταση, φωτιές και χημικά

20:53 - 06 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Ασφυκτική η κατάσταση στον Έβρο: Ένταση, φωτιές και χημικά
Νέα ένταση ξέσπασε το απόγευμα στις Καστανιές του Έβρου καθώς σημειώθηκαν ρίψεις χημικών από την τουρκική πλευρά, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν και προσπάθειες φθοράς στον φράχτη από άτομα που βρίσκονταν συγκεντρωμένα μπροστά σ' αυτόν.

Την ίδια ώρα, ξέσπασαν και εστίες φωτιάς από την πλευρά της Τουρκίας, με σκοπό να είναι πιο εύκολη η καταστροφή του φράχτη και να ανοίξουν περάσματα. 

Η ατμόσφαιρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν ηλεκτρισμένη για ακόμη μια ημέρα, καθώς νωρίς το πρωί της Παρασκευής ξέσπασαν επεισόδια ενώ έγινε και χρήση χημικών.  

Η πρώτη ένταση την Παρασκευή ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, γύρω στις 7:30 π.μ., όταν μικρές ομάδες προσφύγων και μεταναστών προσπάθησαν να περάσουν σε ελληνικά εδάφη από το τελωνειακό πέρασμα των Καστανέων. 

Οι ομάδες αυτές απωθήθηκαν με επιτυχία και στη συνέχεια έγινε χρήση χημικών από πλευράς της Τουρκίας, με τις ελληνικές δυνάμεις να «απαντούν» με τον ίδιο τρόπο. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ρίψη χημικών έγινε και από Τούρκους αστυνομικούς. 

Την ίδια ώρα, η αστυνομία έκανε ρίψεις νερού με την «Αύρα» που βρίσκεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μέσα σε 24 ώρες -από τις 6πμ της Πέμπτης μέχρι τις 6πμ της Παρασκευής- έγιναν οκτώ συλλήψεις ενώ εμποδίστηκαν και 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως επτά από τους συλληφθέντες έχουν καταγωγή από το Αφγανιστάν ενώ ο όγδοος είναι Σύρος.

Συνολικά από το Σάββατο μέχρι το πρωί της Πέμπτης επιχείρησαν ανεπιτυχώς να περάσουν τα σύνορα 36.649 άνθρωποι ενώ συνελήφθησαν και 252 άτομα.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:17 - 06 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.