ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις Σέρρες η πρώτη κλειστή δομή για άμεσες απελάσεις

20:59 - 07 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Στις Σέρρες η πρώτη κλειστή δομή για άμεσες απελάσεις
Οι παρατάξεις του δήμου Σιντικής στις Σέρρες ψήφισαν «ναι» στη δημιουργία κλειστής δομής προσφύγων και μεταναστών. Πρόκειται για το πρώτο κλειστό κέντρο που θα δημιουργηθεί στη Βόρεια Ελλάδα και θα κατασκευαστεί στη θέση «Κλειδί».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στη δομή αναμένεται να μετακινηθούν όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου, τόσο από τον Έβρο όσο και από τα νησιά, με στόχο να επαναπατρίζονται άμεσα στις χώρες καταγωγής τους. 

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι «εθνικοί λόγοι υπαγορεύουν αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η Πατρίδα. Η μόνη δημοτική παράταξη που δεν τάχθηκε υπέρ ήταν αυτή της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία είναι κατά της λειτουργίας δομών σε όλη την Ελλάδα».

Σε κοινή τους δήλωση οι δημοτικές παρατάξεις του δήμου Σιντικής Σερρών τονίζουν ότι «Εθνικοί λόγοι υπαγορεύουν αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η Πατρίδα… Για αυτούς τους λόγους, με δημοτική ομοψυχία, όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Σιντικής (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία είναι κατά της λειτουργίας δομών σε όλη την Ελλάδα), αποφάσισαν ομόφωνα να επιτρέψουν τη δημιουργία κλειστής δομής περιορισμένου χρόνου για τη διαχείριση μέχρι απελάσεως των παράνομων μεταναστών, στην περιοχή «Κλειδί», αποτρέποντας κάθε πρόκληση διχασμού των κατοίκων του Δήμου».

Ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, μετά την κοινή δήλωση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Σιντικής για τη δημιουργία κλειστού κέντρου σε περιοχή του δήμου Σιντικής, προέβη στην ακόλουθη δήλωση «Οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές ενώνονται και βρίσκουν λύσεις. Με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε τις κοινές προκλήσεις. Το παράδειγμα του ακριτικού Δήμου Σιντικής πιστεύω θα ακολουθήσει η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στα νησιά μας».

Αρχικά, για το κλειστό κέντρο στην περιοχή των Σερρών είχε επιλεχθεί το στρατόπεδο "Βασιλειάδη", το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραχωρήσει στο υπουργείο Μετανάστευσης για τον σκοπό αυτό. Ύστερα από συνεννόηση με την τοπική κοινωνία, όμως, τελικά ορίστηκε εναλλακτική τοποθεσία.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:36 - 07 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.