ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα- Σε ποιες περιοχές

21:47 - 07 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα- Σε ποιες περιοχές
Ανακοινώνονται 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας.

Στο σύνολό τους τα κρούσματα στην Ελλάδα φθάνουν πλέον τα 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής, μετά τον τελευταίο απολογισμό που προέκυψε από την συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες στο υπουργείο Υγείας.

Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους). Ένας ταξιδιώτης από το συγκεκριμένο γκρουπ νοσηλεύεται διασωληνωμένος με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη Στερεά Ελλάδα ανακοινώθηκε το πρωί του Σαββάτου και είναι ένας 48χρονος άνδρας από την Εύβοια.

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αύριο περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων, αλλά και πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους. Παράλληλα, τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:06 - 07 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.