ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό - Στα 73 τα κρούσματα στην Ελλάδα

16:12 - 08 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό - Στα 73 τα κρούσματα στην Ελλάδα
Στην απόφαση να κλείσουν κατά περίπτωση τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατέληξε η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης που έλαβε χώρα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού. «Λουκέτο» σε ΚΑΠΗ και αναστολή συνεδριακών εκδηλώσεων και σχολικών εκδρομών. Επτά νέα κρούσματα από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή 8 Μαρτίου.

Τι θα γίνεται με τα σχολεία

Ειδικότερα, τα σχολεία θα κλείνουν ανάλογα με τη γεωγραφική επέκταση του ιού και οι σχετικές αποφάσεις θα λαμβάνονται ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις εκάστοτε συνθήκες.

Μέχρι σήμερα κλειστά είναι όλα τα σχολεία και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, όπου εντοπίζονται και τα περισσότερα κρούσματα του ιού.

Πρόσθετα μέτρα

Τα υπόλοιπα μέτρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Τσιόδρα, έχουν ως εξής:

- Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ σε όλη την χώρα για τέσσερις εβδομάδες.

- Αναστολή όλων των συνεδριακών εκδηλώσεων σε όλη την χώρα για τέσσερις εβδομάδες.

- Διεξαγωγή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων κεκλεισμένων των θυρών.

- Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες.

Όλα τα παραπάνω μέτρα ισχύουν από αύριο 9 Μαρτίου.

Τα νέα κρούσματα

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε και 7 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, που συνδέονται με πολίτες που έχουν ήδη νοσήσει. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, διευκρινίζεται ότι και τα επτά νέα κρούσματα με κορονοϊό που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Νωρίτερα, είχε αναφερθεί ότι «ένα δεν έχει σχέση με όσα έχουν ήδη εμφανιστεί και ιχνηλατείται».   

Το Σάββατο τα κρούσματα είχαν φτάσει στα 66, συνεπώς με την προσθήκη των νέων 7, πλέον τα κρούσματα στο σύνολο της χώρας ανέρχονται σε 73.

Οικονομικά μέτρα

Αύριο, Δευτέρα, στις 12.30 το μεσημέρι, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει και τα οικονομικά μέτρα στήριξης όσων επιχειρήσεων πλήττονται από τον ιό. Οι τελικές λεπτομέρειες καθορίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Χρήστο Σταϊκούρα με τα συναρμόδια υπουργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για επιχειρήσεις του τουριστικού και του ξενοδοχειακού κλάδου, επιχειρήσεις στην εστίαση, καθώς και θέατρα, κινηματογράφους και άλλες επιχειρήσεις θεάματος, οι οποίες ενδέχεται να επηρεαστούν από τον κορονοϊό. Τα μέτρα θα προβλέπουν την αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Τα μέτρα θα αφορούν, αρχικά τους τρεις νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, με δυνατότητα επέκτασής τους και σε άλλους νομούς της χώρας αν υπάρξουν αντίστοιχες αποφάσεις σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μαξίμου συμμετείχαν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:32 - 08 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.