ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: 11 νέα κρούσματα-Τα 4 «ορφανά»-Συστάσεις Κικίλια προς ευπαθείς ομάδες

18:11 - 09 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: 11 νέα κρούσματα-Τα 4 «ορφανά»-Συστάσεις Κικίλια προς ευπαθείς ομάδες
Στα 84 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας μετά την ανακοίνωση για 11 νέα κρούσματα τη Δευτέρα.

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, από τον συνολικό αριθμό των ασθενών οι 56 συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την ταξιδιωτική ομάδα, η οποία μετέβη στα τέλη Φεβρουαρίου στους Αγίους Τόπους και το Ισραήλ.

Παράλληλα, από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 81 είναι ασθενείς ελληνικής καταγωγής και οι τρεις είναι αλλοδαποί. Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι τέσσερα κρούσματα είναι «ορφανά» δηλαδή δεν έχει εξακριβωθεί πως μεταδόθηκε σε αυτούς ο ιός. Και τα τέσσερα αυτά κρούσματα είναι από την Αθήνα.

Σε σοβαρότερη κατάσταση βρίσκεται ο 66χρονος από την Ηλεία – το ένατο κατά σειρά κρούσμα – ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος, λόγω σοβαρής πνευμονίας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, οι επόμενοι δύο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι, ενώ τόνισε πως αποφασίστηκε: «Ισχυρή σύσταση για τα μη αναγκαία ταξίδια στις ευπαθείς ομάδες (άνω των 70 ετών, χρόνια νοσήματα, διαβήτη, ασθενείς με ανοσοκαταστολή)».

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως ο Covid-19 «βάζει σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες» και όπως πρόσθεσε θα πρέπει να περιορίσουν τις κινήσεις τους, όπως επίσης και όσοι αντιμετωπίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.

"Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Είναι υποχρέωση, είναι καθήκον όλων μας, η προστασία των ευπαθών ομάδων. Εκεί δεν χωράει καμία ανευθυνότητα. Δεν μπορεί να υπάρχει κάνω ότι θέλω αγνοώ τις οδηγίες του κράτους και κυρίως των ειδικών", τόνισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ανακοίνωσε έκτακτο πακέτο μέτρων για τη στήριξη κλάδων και περιοχών που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Διαβάστε ακόμη:

Οδηγίες για αποφυγή διασποράς του Covid-19 στους χώρους εργασίας

 




Τελευταία τροποποίηση στις 18:40 - 09 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.