ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή: Υπήρξε αισχροκέρδεια στις μάσκες αλλά διορθώθηκε

10:36 - 10 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή: Υπήρξε αισχροκέρδεια στις μάσκες αλλά διορθώθηκε
Για την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ περί αισχροκέρδειας στις μάσκες μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι «υπήρξε αύξηση στις μάσκες, αυτό διορθώθηκε αυτή την εβδομάδα» και τόνισε ότι «η Επιτροπή Ανταγωνισμού παρακολουθεί την αγορά υγειονομικού υλικού». Η τελευταία έχει προειδοποιήσει ότι οι περιπτώσεις παραβίασης των συνθηκών του υγιούς ανταγωνισμού, με αφορμή τον νέο κορονοϊό, αποτελούν προτεραιότητα, κάνοντας λόγο για επιβολή αυστηρότατων κυρώσεων.

«Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία παρέμβαση θα εφαρμοστούν οι διατάξεις» συμπλήρωσε ο κ. Σταμπουλίδης.

Για το ζήτημα των μειώσεων στις τιμές της αμόλυβδης ανέφερε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ότι «Σήμερα υπάρχουν μειώσεις στις τιμές της αμόλυβδης. Θεωρούμε ότι αυτό θα είναι πιο εμφανές όσο θα χρειαστεί να ενσωματωθούν οι τιμές. Την τιμή του brend ποτέ δεν θα τη δούμε στη λιανική γιατί λειτουργεί αλλιώς η τιμή της βενζίνης».

Όσον αφορά τα τρόφιμα, ο ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή σημείωσε ότι ότι «είμαστε σε φυσιολογικές τιμές, δεν υπάρχει η κινητικότητα των καταναλωτών της πρώτης εβδομάδας» και πρόσθεσε πως «Δεν υπάρχει λόγος να περάσουμε σε πίεση της αγοράς γιατί αν αυτό συμβεί θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές».

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός για ελέγχους στην αγορά- Παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.