ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Κλειστά όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια για 14 ημέρες

18:15 - 10 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Κλειστά όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια για 14 ημέρες
Παύση όλων των εκπαιδευτικών δρασηριοτήτων για 14 ημέρες ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Έπειτα από εισήγηση της ειδικής επιτροπής επιστημόνων που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αποφασίστηκε να κλείσουν για 14 ημέρες όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Παιδικοί σταθμοί, σχολεία, ΙΕΚ, Κολλέγια και Πανεπιστήμια βάζουν λουκέτο για 14 ημέρες.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο, που κρίνεται, όμως, απαραίτητο αυτή τη χρονική στιγμή, ώστε να περιοριστεί η έξαρση των κρουσμάτων, που πλέον στη χώρα μας έχουν αγγίξει τα 89.

Ο υπουργός Υγείας, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, ΙΕΚ και Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Έκανε λόγο για προληπτικό μέτρο, που έχει ως στόχο τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού και, παράλληλα, τόνισε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο για τους εργαζόμενους γονείς όσο και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας ζήτησε να επιδείξουν όλοι υπευθυνότητα.

«Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού. Σας καλώ να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα και ειδικά οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, αφού το μέτρο αυτό στοχεύει αποκλειστικά στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική υπεθυνότητα» ήταν η πλήρως δήλωση του υπουργού.
 

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 19:33 - 10 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.