ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Στα 117 τα κρούσματα, 10 «ορφανά» - Νέα «λουκέτα»

19:35 - 12 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Στα 117 τα κρούσματα, 10 «ορφανά» - Νέα «λουκέτα»
Στα 117 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, τα 18 από αυτά επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο. «Λουκέτο» σε θέατρα, σινεμά, γυμναστήρια και κέντρα διασκέδασης για δύο εβδομάδες.

Από το σύνολο, τα 10 χαρακτηρίζονται ως «ορφανά», δηλαδή δεν είναι γνωστή πηγή μόλυνσης. «Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει τεράστια διασπορά στην κοινότητα, αλλά απλή διασπορά», τόνισε στις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα 82 είναι «εισαγόμενα», τα 25 έχουν σχέση με τα πρώτα και τα υπόλοιπα είναι άγνωστης προέλευσης. Υπάρχουν ακόμη 15 υπό διερεύνηση.  Από τους 117 που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό, 34 νοσηλεύονται, 3 σε ΜΕΘ και πήραν εξιτήριο η 38χρονη που είχε διαγνωσθεί πρώτη με τον κορονοϊό στην Ελλάδα μαζί με το παιδί της. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας, έχουν διενεργηθεί συνολικά 2.180 έλεγχοι.

Ο κ.Τσιόδρας ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς που περιλαμβάνουν κλείσιμο θεάτρων, κινηματογράφων, παιδοτόπων, κέντρων διασκέδασης,  γυμναστηρίων και χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ακόμα, ορίστηκαν νέα κριτήρια για την εξέταση. Πολίτες με ήπια συμπτώματα δεν πρέπει να πηγαίνουν για εξέταση στα νοσοκομεία και θα δίνεται προτεραιότητα σε ηλικιωμένους και άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας.

«Η εξάπλωση θα αυξηθεί με τις μέρες και τις εβδομάδες που έρχονται», προειδοποίησε ο λοιμοξιωλόγος. Ωστόσο, τόνισε ότι η «νόσος είναι ήπια».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:06 - 12 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.