ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα-Κλείνουν εμπορικά κέντρα και όλη η εστίαση

19:28 - 13 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα-Κλείνουν εμπορικά κέντρα και όλη η εστίαση
Την απόφαση να επεκταθούν τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση του κορονοϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν σημαντικά και έφτασαν συνολικά τα 190 στην Ελλάδα. Αποφασίστηκε λοιπόν να κλείσουν όλα τα καταστήματα εστίασης και τα εμπορικά κέντρα. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως η απόφαση ελήφθη, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και πλέον εντοπίζονται σε πολλές περιοχές της χώρας. Επίσης, σημείωσε με έμφαση πως παρατηρείται ότι πολλοί συμπολίτες δεν τηρούν τα περιοριστικά μέτρα.

Τις ανακοινώσεις για τα επιπλέον μέτρα έκανε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα στη χώρα μας έφτασαν τα 190. Σημειώνεται πως αυξήθηκαν κατά 73 σε σχέση με την Πέμπτη και αυτή είναι η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει καταγραφεί στη χώρα μας μέχρι σήμερα.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης πως πέντε εκ των ανθρώπων που έχουν διαγνωσθεί με κορονοϊό νοσούν σοβαρά. Έχουν ολοκληρωθεί συνολικά 3.700 εργαστηριακοί έλεγχοι και 47 ασθενείς νοσηλεύονται.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκαν και τα περαιτέρω μέτρα προστασίας:

Κλείνουν λοπόν όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα καφε, τα μπαρ, οι ταβέρνες και τα εστιατόρια. Όλη η εστίαση δηλαδή, εκτός delivery και take away.

Επίσης κλείνουν όλα τα μουσεία και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και τα κεντρα αισθητικής.

Ανοιχτά μένουν μόνο τα μαγαζιά με τρόφιμα, τα σουπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα.

Υπενθυμίζεται πως είναι ήδη κλειστά όλα τα σχολεία, παιδότοποι και πανεπιστήμια, ενώ όσοι εργαζόμενοι μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι καλούνται να το πράξουν.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία τροποποίηση στις 19:47 - 13 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.