ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στους τρεις οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

11:16 - 14 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Στους τρεις οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα
Δύο άνδρες έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό το πρωί του Σαββάτου στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 3. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 90χρονο, που κατέληξε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας, καθώς και για άνδρα περίπου 67 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από το υπουργείο Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος θάνατος στη χώρα είχε καταγραφεί την περασμένη Πέμπτη στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τη χθεσινή επίσημη ενημέρωση από τον καθηγητή λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, πέντε ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, ενώ 47 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, τα 36 είναι υπό διερεύνηση, ενώ τα 11 είναι «ορφανά» (δηλαδή δεν έχουν σαφή πηγή έκθεσης), εκ των οποίων τα 9 βρίσκονται στην Αττική. Παράλληλα, έχουν ελεγχθεί συνολικά 2.700 άτομα, ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο οι έλεγχοι που έχουν πραγματοποιηθεί είναι περισσότεροι από 1.000.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 47 είναι πάνω από 65 ετών, 79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-64 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα. Επίσης έχουν προσβληθεί 7 παιδιά από 0 έως 17 ετών.

Γεωγραφικά η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής: Αθήνα 85, Ηλεία 40, Αχαΐα 9, Θεσσαλονίκη 6, Ανατολική Αττική 5, Ζάκυνθος 4, Καστοριά 3.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε σήμερα την επίσημη λίστα των επιχειρήσεων, που κλείνουν για 14 ημέρες λόγω του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης την Παρασκευή να επεκταθούν τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν σημαντικά και ανήλθαν συνολικά στα 190 στην Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:04 - 14 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.