ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Τέταρτος νεκρός στην Ελλάδα - Νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ

11:14 - 15 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Τέταρτος νεκρός στην Ελλάδα - Νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ
Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 4. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, πρόκειται για έναν 53χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 228 (38 νέα περιστατικά), ενώ δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος ήταν 90 ετών και κατέληξε μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας στο νοσοκομείο Πτολεμαίδας, καθώς και έναν άνδρα, περίπου 67 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 67χρονος ανήκε στην ομάδα των ταξιδιωτών που είχαν επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους.

Έντονη ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα

«Εμένα δεν με ανησυχούν οι θάνατοι, αλλά τα “ορφανά” κρούσματα (όσα δεν ξέρουμε πηγή μετάδοσης) που το καθένα έχει δώσει το δικό του κύκλο μετάδοσης κι αυτός ο κύκλος μετάδοσης είναι εκθετικός» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας και προειδοποίησε με έμφαση ότι «αν δεν έχουμε και την ατομική ευθύνη μαζί με τα μέτρα, τα μέτρα δεν θα δουλέψουν».

«Εξακολουθούμε εξαντλητικά να κάνουμε ιχνηλάτηση όσο περισσότερο μπορούμε. Όσο αντέχουμε, θα το κάνουμε. Αλλά από ένα σημείο και μετά γίνεται εξαιρετικά δύσκολο γιατί το καθένα 'ορφανό' έχει το δικό του κύκλο μετάδοσης, ο οποίος μπορεί να είναι εκθετικός και να έχει ξεκινήσει πριν 5 μέρες. Μπορεί να φτάσεις πολύ γρήγορα, να ιχνηλατείς δεκάδες χιλιάδες κρούσματα», συμπλήρωσε o κ. Τσιόδρας.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Νέα κρούσματα: Άνω των 65 ένας στους δύο ασθενείς

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.