ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην κλειστή δομή της Μαλακάσας μεταφέρθηκαν 436 μετανάστες

14:46 - 15 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Στην κλειστή δομή της Μαλακάσας μεταφέρθηκαν 436 μετανάστες
Οι 436 μετανάστες, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες διέμεναν στο αρματαγωγό «Ρόδος» στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μεταφέρθηκαν το Σάββατο στην κλειστή δομή της Μαλακάσας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, μέχρι το ερχόμενο Σάββατο θα έχουν μετακινηθεί από τα νησιά όλοι όσοι κατέφθασαν σ' αυτά από την 1η Μαρτίου μέχρι σήμερα και θα μεταφερθούν στις κλειστές δομές, στη θέση «Κλειδί» Σερρών και στη Μαλακάσα.

Στο μεταξύ άλλη μια βάρκα με 25 άτομα έφτασε την Παρασκευή στη βόρεια Λέσβο στην περιοχή του χωριού Κλειού. Άλλη μια βάρκα, η πρώτη μετά από μια περίοδο μηδενικών ροών έφτασε στη Λέσβο προχθές στην περιοχή του Μολύβου, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι όλοι οι παραπάνω διαμένουν στον τόπο αποβίβασής τους. Οι αφιχθέντες χθες στα όρια του χωριού Κλειού, οι αφιχθέντες προχθές στο λιμάνι του Μολύβου ενώ άλλοι 42 που έφτασαν στο νησί στις 4 Μαρτίου διαμένουν έκτοτε σε παρεκκλήσι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου της Σκάλας Συκαμνιάς. Στο σύνολο τους αναμένεται να μεταφερθούν για καταγραφή και ταυτοποίηση και στη συνέχεια να μεταφερθούν σε κλειστή δομή στο εσωτερικό της Ελλάδας.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Μηταράκης: Μεταφέρονται σε κλειστές δομές όσοι παραβίασαν τα ελληνικά σύνορα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.