ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Ανακοινώθηκαν 103 νέα κρούσματα στην Ελλάδα- 331 στο σύνολο

19:25 - 15 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Ανακοινώθηκαν 103 νέα κρούσματα στην Ελλάδα- 331 στο σύνολο
Στα 331 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, να ανακοινώνει 103 νέα κρούσματα την Κυριακή, στην ενημέρωση των συντακτών, σχετικά με την έξαρση του κορονοϊού στην ελληνική επικράτεια.

Πιο αναλυτικά, από τα 103 νέα κρούσματα, υπήρξαν 49 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ 54 κρούσματα είναι προηγούμενων ημερών, για τα οποία η ενημέρωση του υπουργείου έγινε σήμερα.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους 331 ασθενείς, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 51 ασθενείς, ενώ 8 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 44 είναι χωρίς σαφές ιστορικό ταξιδιών και επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα («ορφανά» κρούσματα). Παράλληλα, δέκα άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο και περίπου 4.000 δείγματα έχουν ελεγχθεί.

Αναφορικά με τους τέσσερις νεκρούς, -με τον τέταρτο να επιβεβαιώνεται το πρωί της Κυριακής- σημειώνεται πως όλοι έπασχαν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και το ιστορικό τους ήταν επιβαρυμένο. Άρα περιλαμβάνονταν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, για τις οποίες επιστημονικές και υγειονομικές αρχές μας επιχειρούν να υψώσουν τείχος προστασίας με τη βοήθεια και την ατομική ευθύνη όλων των πολιτών.

Κανένα δεδομένο για αερογενή μετάδοση του κορονοϊού

Όσον αφορά τη μετάδοση του ιού ο κ. Τσιόδρας ήταν ξεκάθαρος διαψεύδοντας σχετικές αναφορές ότι ο ιός μεταδίδεται αερογενώς δηλαδή ταξιδεύει στον αέρα. «Δεν υπάρχουν δεδομένα για αερογενή μετάδοση του ιού. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η μετάδοση γίνεται μέσω σταγονιδίων από τη μύτη και από το στόμα».

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η αύξηση των κρουσμάτων δεν είναι τεράστια, ενώ τα μέτρα περιορισμού και η προσωπική ευθύνη του καθένα είναι σημαντική για να μην υπάρξει μεγάλη διασπορά. Ωστόσο, σημείωσε πως το αποτέλεσμά τους θα φανεί μετά από 3 ή 4 εβδομάδες, όταν και θα διαπιστωθεί αν η καμπύλη της εξάπλωσης είναι ανοδική όπως στις χώρες της Ευρώπης ή καθοδική όπως στην Ιαπωνία και αλλού.

Το 67% των διασωληνωμένων ασθενών είναι άνδρες

Επιπλέον, σύμφωνα με τον καθηγητή, το 67% των διασωληνωμένων ασθενών είναι άνδρες, με μέση ηλικία τα 64 έτη. Σε σχέση με τα φάρμακα, είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τη χορήγηση παρακεταμόλης, ενώ αναμένονται αποτελέσματα για τα μη στεροειδή.

Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε οι ευπαθείς ομάδες να επικοινωνούν με τους θεράποντες ιατρούς, και πως από τη μέχρι τώρα πρακτική δεν έχουν υπάρξει επιστημονικά δεδομένα για τα αντιφλεγμονώδη.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα της εκκλησίας, τόνισε πως «ελπίζουμε η Ιερά Σύνοδος να πάρει τις σωστές αποφάσεις, αφού τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν στόχο να μη γίνονται συναθροίσεις πολύ δε περισσότερο ατόμων, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως αυτά που προσέρχονται στους ιερούς ναούς».

 

Διαβάστε επίσης:

 

- Μαξίμου: Πρόστιμα 5.000 ευρώ σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα

 

- Με μέτρο η είσοδος στα σούπερ μάρκετ 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:30 - 15 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.