ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέτρα θωράκισης στρατηγικών υποδομών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

10:22 - 16 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Μέτρα θωράκισης στρατηγικών υποδομών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας
Στο επίκεντρο του μηχανισμού πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού είναι οι στρατηγικής σημασίας υποδομές της χώρα. Άλλωστε στις αντοχές του ΕΣΥ, τη διαχείρισης της ροής κρουσμάτων στο σύστημα υγείας και στην απρόσκοπτη συνέχιση των λειτουργιών των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας κρίνεται η έκβαση της μάχης.

Έτσι όλες οι ΔΕΚΟ αλλά και άλλες στρατηγικής σημασίας υποδομές και βιομηχανίες έχουν καταγράψει σχετικά πρωτόκολλα και σχέδια συνέχισης λειτουργίας με προσπάθεια θωράκισης του προσωπικού και κατανομής βαρδιών.

Πιο συγκεκριμένα:

Η ΕΥΔΑΠ σε ευθυγράμμιση με τις τελευταίες εξελίξεις και προς διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι αναστέλλεται η λειτουργία των Περιφερειακών της Κέντρων, μέχρι νεότερης ενημέρωσης, με εξαίρεση τα Περιφερειακά Κέντρα:

• Της Αθήνας, Σατωβριάνδου 12

• Του Πειραιά, Τσαμαδού 5

«Για ακόμα μία φορά, συστήνεται στους πελάτες μας να αποφεύγουν κατά το μέγιστο δυνατό την προσέλευσή τους και σε αυτά τα δύο Περιφερειακά Κέντρα και προτείνεται να εξυπηρετούνται μέσω εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης» αναφέρεται και εξειδικεύονται τα εξής:

Για την πληρωμή λογαριασμού, μέσω: 

• Του www.eydap.gr για την πληρωμή λογαριασμών με χρήση χρεωστικής, πιστωτικής, ή προπληρωμένης κάρτας των συνεργαζόμενων Τραπεζών. 

• Των ATMs, αυτόματων μηχανημάτων, πάγιας εντολής, web banking συνεργαζόμενων Τραπεζών. 

Για υποβολή ερωτημάτων ή/και αιτημάτων:

• Στο [email protected] 

• Στο www.eydap.gr με εγγραφή στο ηλεκτρονικό κατάστημα eΕΥΔΑΠ για υποβολή αιτήσεων διακανονισμών, αίτηση υπαγωγής σε ειδικά τιμολόγια, κ.α. 

• Τηλεφωνικά στο 1022 ή στο 210 214 44 44. 

Επίσης η  Δημόσια Επιχείρηση Αερίου έχει, από την πρώτη στιγμή, λάβει έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της και των πολιτών από την πανδημία COVID-19. Τα μέτρα ξεκίνησαν από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην Ελλάδα και επικαιροποιούνται συνεχώς, ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας που εγγυάται την αδιάλειπτη λειτουργία της, ακόμη και στις πιο δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΠΑ ξεκινά από τη Δευτέρα 16/03/2020, εκτεταμένο πρόγραμμα τηλεργασίας, με την πλειοψηφία των εργαζομένων της να δουλεύουν εκ περιτροπής από το σπίτι τους, ελαχιστοποιώντας την προσέλευση στους χώρους της εταιρείας.

Η ΔΕΠΑ στέκεται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη παροχή του φυσικού αερίου και συμβάλλοντας στον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου, με γνώμονα το καλό όλων των πολιτών.

Η ΔΕΗ, επιπλέον, ενισχύει συνεχώς τα προληπτικά μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του νέου κορονοϊού (COVID-19), διασφαλίζοντας παράλληλα την απρόσκοπτη συνέχιση της επιχειρησιακής της λειτουργίας και συμβάλλοντας στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, οι τεχνικοί του Ομίλου συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα για την ενίσχυση του δικτύου, τη διόρθωση βλαβών και τη διασφάλιση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο της χώρας, ενώ όλοι οι Σταθμοί Παραγωγής βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης.

Παράλληλα, συνεχίζει να προσφέρει το σύνολο των υπηρεσιών της στους πελάτες της μέσα από όλα τα κανάλια εξυπηρέτησης, αλλά και με πλήρη εφαρμογή αυστηρών μέτρων πρόληψης και υγιεινής.

Συγκεκριμένα, η προσέλευση των πελατών στα καταστήματα γίνεται ελεγχόμενα και σε μικρό αριθμό ατόμων κάθε φορά (5 άτομα), ενώ όλοι οι εισερχόμενοι στα καταστήματα καταγράφονται, ώστε να υπάρχει ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος. Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι ουρές στα καταστήματα και κυρίως να προστατευθεί η υγεία των πελατών της η ΔΕΗ συνιστά στους καταναλωτές να προτιμούν για την εξυπηρέτησή τους:

• Το τηλεφωνικό κέντρο 11770,

 • Την ιστοσελίδα της ΔΕΗ http://www.dei.gr όπου μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Ομίλου, αλλά και να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους εύκολα και χωρίς καμία χρέωση.

Εκτός από τα μέτρα για την συνεχή απολύμανση των εγκαταστάσεων και των οχημάτων, τον περιορισμό στις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις των εργαζομένων, τις τελευταίες ημέρες έχει ενισχυθεί η τηλεργασία, ενώ έχει δοθεί οδηγία να απομακρυνθούν από τους χώρους εργασίας οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ επικαιροποιείται, αναδιαμορφώνεται και ενισχύεται σε καθημερινή βάση, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.