ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Ασφαλέστερη η παρακεταμόλη, καμιά ένδειξη για αντιφλεγμονώδη

11:25 - 16 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Ασφαλέστερη η παρακεταμόλη, καμιά ένδειξη για αντιφλεγμονώδη
Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη «μάχη» με τον κορονοϊό στην Ελλάδα με τα κρούσματα να ανέρχονται σε 331, σύμφωνα με τον απολογισμό της Κυριακής, 15 Μαρτίου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε, χθες ότι τα 49 νέα είναι του τελευταίου 24ωρου και τα 54 είναι τα νέα που αφορούν προηγούμενα 24ωρα λόγω καθυστερήσεων στα εργαστήρια αναφοράς.

Ο λοιμωξιολόγος προχώρησε και σε διευκρινήσεις για την πορεία του ιού αλλά και για το ποια φάρμακα δρουν προστατευτικά.

Όπως ανέφερε «κύριος τρόπος μετάδοσης του κορονοϊού είναι τα αεροσταγονίδια και όχι ο αέρας».

«Τα φάρμακα για την πίεση δεν φαίνεται να επηρεάζουν αρνητικά τη νόσο και ίσως να δρουν και προστατευτικά» είπε και κάλεσε όσους λαμβάνουν θεραπείες για χρόνιες ασθένειες να τις συνεχίσουν κατόπιν συμβουλής του γιατρού τους.

«Δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να συνιστούν πως η χρήση αντιφλεγμονώδων (broufen και ponstan) προκαλεί επιδείνωση ή μια χειρότερη πορεία της νόσου. Όταν δεν υπάρχει λόγος για φάρμακα, καλό θα ήταν να αποφεύγονται σε συνεννόηση πάντα του ασθενή με τον γιατρό του», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Όσον αφορά τα φάρμακα με παρεκεταμόλη (depon και το panadol) υπογράμμισε ότι «χρήση της παρακεταμόλης είναι ασφαλέστερη και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα φάρμακα αυτά επηρεάζουν αρνητικά τον κορονοϊό και μπορούν να λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του πυρετού».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:59 - 16 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.