ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Στα 352 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

19:12 - 16 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Στα 352 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα
Εικοσιένα κρούσματα προστέθηκαν στον απολογισμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρας μας. Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των νοσούντων ανέρχεται πλέον σε 352, καθώς μέχρι την Κυριακή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφταναν τα 331.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας,  51 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, ενώ 9 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. 

Επιπλέον, όσοι εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια θα τίθενται σε υποχρεωτικό κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, ενώ παράλληλα όπως ανακοινώθηκε προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο για όσους παραβιάζουν την υποχρέωση αυτή.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στη Μεγάλη Βρετανία σχολιάζοντας ότι φαίνεται πως η πολιτική του υπουργείου υγείας της χώρας είναι να εξαπλωθεί ο ιός.

Διευρύνεται το ωράριο για τα σούπερ μάρκετ

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε περισσότερες διευκρινήσεις αναφορικά με τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοικτά.

Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι το μέτρο του κλεισίματος δεν αφορά τράπεζες, φαρμακεία, πρατήρια καυσίμων, επιχειρήσεις που σχετίζονται με την προμήθεια αγαθών, φούρνοι, μανάβικα, παντοπωλεία αλλά και κούριερ συνεργεία, pet shops, καθώς και καταστήματα που σχετίζονται με επισκευές ειδών.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η πλήρης λίστα με τα καταστήματα που θα κλείσουν να δημοσιοποιηθεί την Τρίτη. Παράλληλα, διευρύνεται το ωράριο των σούπερ μάρκετ (07.00 έως 22.00), τα οποία θα μένουν ανοικτά και τις Κυριακές.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Κλείνουν και τα εμπορικά καταστήματα από Τετάρτη

Τελευταία τροποποίηση στις 19:32 - 16 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.