ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεραμέως: Ενδέχεται να μετακυλίσει η ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών

12:56 - 17 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κεραμέως: Ενδέχεται να μετακυλίσει η ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών
Την ανάγκη η κυβέρνηση να λάβει πιο δραστικά μέτρα, τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε περίπτωση που τα σχολεία παραμείνουν κλειστά για περισσότερες από 2 με 3 εβδομάδες.

Μεταξύ των μέτρων, που προτείνει η κ. Κεραμέως είναι και η «ενδεχομένως επέκταση του σχολικού έτους και μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων».

Ειδικότερα, η κ. Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια. «Εάν μιλάμε για 2 με 3 εβδομάδες τότε μπορούμε με σχετικά ήπια μέτρα να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος», είπε και εξήγησε ότι στα ήπια μέτρα περιλαμβάνεται η μείωση της διάρκειας της διδακτικής ώρας, η περικοπή εκδρομών και περιπάτων.

«Πρόθεσή μας είναι να μειώσουμε όσο γίνεται την αναστάτωση των μαθητών» πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας πως και για τις πανελλαδικές, η επιδίωξη είναι αν μεταφερθούν να γίνει «όσο πιο κοντά γίνεται στην κανονική ημερομηνία έναρξης ούτως ώστε η αναστάτωση να είναι η μικρότερη δυνατή για τους μαθητές» 

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στα μαθήματα εξ αποστάσεως τα οποία ξεκίνησαν σε ακόμα 16 νομούς της χώρας, εξηγώντας πως το εργαλείο της «ψηφιακής τάξης» δεν υποκαθιστά τη φυσική τάξη, ούτε στοχεύει στο να καλύψει την ύλη με τον τρόπο που το κάνει ο εκπαιδευτικός μέσα στην τάξη, αλλά διατηρεί τη στενή επαφή των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία.

 

Διαβάστε επίσης:

 

ΑΕΙ: Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.