ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα- Περιορισμός κυκλοφορίας στα ΚΥΤ προσφύγων

19:09 - 17 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα- Περιορισμός κυκλοφορίας στα ΚΥΤ προσφύγων
Από τις έξι το πρωί της Τετάρτης η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της για πολίτες εκτός ΕΕ. Ανακοινώθηκε επίσης περιορισμός κυκλοφορίας και στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως από την Τετάρτη στις 6 το πρωί δεν επιτρέπεται να έρθουν στη χώρα πολίτες εκτός Ε.Ε. (με εξαίρεση θέματα επείγουσας εργασίας ή οικογένειας). Δεν μπορουν να ελθουν στην Ελλάδα πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μονο για απολύτως αναγκαία συνθήκη σημείωσε. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα τίθενται υποχρεωτικά σε καραντίνα 14 ημερών όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό. 

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για τη μετακίνηση στα ΚΥΤ (Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης) μεταναστών και προσφύγων.

«Στο πλαίσιο της διάδοσης του κορωνοϊού για τα ΚΥΤ, περιορίζεται η κυκλοφορία στους διανέμοντες στα ΚΥΤ. Θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης ατόμων ανά μικρές ομάδες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακόμη τόνισε πως θα απαγορευθεί προσωρινά στις λαϊκές αγορές, η διάθεση προϊόντων τα οποία δεν σχετίζονται με τροφές ενώ θα απογορεύεται ο ελλιμενισμός ιδιωτικών σκαφών από το εξωτερικό. 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:06 - 17 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.