ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FAZ: Ο κορονοϊός χτύπησε την Ελλάδα διπλά

11:16 - 18 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
«Ο κορονοϊός χτύπησε την Ελλάδα διπλά», γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung τονίζοντας πως στους αυστηρούς περιορισμούς της δημόσιας ζωής με σκοπό την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού, έρχεται να προστεθεί η κατάσταση στα προσφυγικά κέντρα των νησιών του Αιγαίου.

Σε άρθρο της η FAZ με τίτλο «Θα ανεφοδιάζει σύντομα ο στρατός τη Μόρια;», το οποίο επικαλείται η Deutsche Welle, τονίζεται πως «οι συνθήκες διαβίωσης αντιτάσσονται στη φιλοσοφία όλων των προληπτικών μέτρων, που εφαρμόζονται αλλού. Σε υπερπλήρη προσφυγικά κέντρα ζει ο ένας πάνω στον άλλο. Τι θα γίνει αν ξεσπάσει και εκεί η πανδημία;»

Συνεργάτης ελληνικής οργάνωσης αρωγής δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα πως «ήδη κάποιοι συνεργάτες μας προφασίζονται ασθένεια, χωρίς να είναι ασθενείς, επειδή φοβούνται για τα παιδιά τους στο σπίτι».Στους αυστηρούς περιορισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έρχεται να προστεθεί η κατάσταση στα ελληνικά προσφυγικά κέντρα

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι υπάρχει έλλειψη σε μάσκες χειρουργείου και σε γάντια μιας χρήσης. «Τι θα γίνει λοιπόν αν ξεσπάσει πανδημία, προσβληθούν και οι συνεργάτες οργανώσεων αρωγής και δεν πηγαίνουν πια στα προσφυγικά κέντρα; Τότε μένει μόνο ο στρατός να ανεφοδιάζει τους προσφυγικούς καταυλισμούς», λέει το ίδιο άτομο στην εφημερίδα.

«Παρά την κριτική που δέχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν προσεκλήθη από τον πρόεδρο Ερντογάν στη χθεσινή βιντεοσύσκεψη με τους Μέρκελ, Μακρόν, Τζόνσον, δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, παρά τις δύο κρίσεις που επωμίζεται, έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Αυτό ισχύει και για το σφράγισμα των ελληνοτουρκικών συνόρων στη Θράκη και την αναστολή του δικαίου περί ασύλου για ένα μήνα για όσους πέρασαν τα ελληνικά σύνορα από την 1η Μαρτίου», αναφέρει η FAZ.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Προσφυγικό: Η Μέρκελ επιδιώκει συνεννόηση με την Τουρκία-Σιωπή της ΕΕ

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.