ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιόδρας: Τα πραγματικά περιστατικά στη χώρα μας είναι 2.000-3000

19:18 - 18 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Τσιόδρας: Τα πραγματικά περιστατικά στη χώρα μας είναι 2.000-3000
Τριανταένα νέα κρούσματα ανακοίνωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας είναι πλέον 418 με τον κ. Τσιόδρα να σημειώνει ωπς συνολικά έχουν γίνει 6.000 έλεγχοι. Ο καθηγητής απάντησε μάλιστα σε όσους λένε πως γίνονται λίγοι έλεγχοι και πως στην πραγματικότητα η διασπορά του ιού είναι πολύ μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα οι έλεγχοι είναι επαρκείς, ενώ διέψευσε πληροφορίες που ανέφεραν ότι δεν υπάρχει επάρκεια για τα τεστ στη χώρα μας. Ότι δηλαδή δεν υπάρχουν οι υποδομές για να γίνονται έλεγχοι.

Ο κ. Τσιόδρας είπε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως απλώς δεν χρειάζεται να γίνονται έλεγχοι σε άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν ήπια συμπτώματα. Επανέλαβε δηλαδή πως όσοι έχουν ήπια συμπτώματα πρέπει απλώς να μένουν σπίτι και να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία για έλεγχο.

Ο καθηγητής επισήμανε ακόμα πως όσοι συνάφελφοί του επιστήμονες λένε ότι "θα γίνουμε Ιταλία" δεν βοηθούν την κατάσταση.

Οπως είπε ο Σ. Τσίοδρας με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα, τους θανάτους και τις νοσηλείες, τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάστηκε ειδική ομάδα δείχνουν ότι σήμερα τα πραγματικά περιστατικά στη χώρα μας είναι 2.000-3000. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα ως προς τους υπολογισμούς.

Ακόμα ο κ. Τσιόδρας είπε πως τα απροσδιόριστα κρούσματα είναι μέχρι στιγμής 64. Ανακοίνωσε πως 79 άτομα νοσηλεύονται, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 13. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι κοντα στα 70 έτη.

Επίσης, έγινε γνωστό πως 14 άτομα ανάρρωσαν και πήραν εξιτήριο.

Τέλος, τόνισε πως υπάρχουν πληροφορίες από την Κίνα και τη Γαλλία ότι συγκεκριμένα φάρμακα βοηθούν τους ασθενείς να αναρρώσουν.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:40 - 18 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.