ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιόδρας: Μέχρι 3.000 άτομα έχουν μολυνθεί σε όλη τη χώρα

19:08 - 19 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Τσιόδρας: Μέχρι 3.000 άτομα έχουν μολυνθεί σε όλη τη χώρα
Ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής λοιμωξιολόγος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε την Πέμπτη 46 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας είναι πλέον 464. Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως στην πραγματικότητα τουλάχιστον 2.000-3.000 άτομα έχουν μολυνθεί σε όλη τη χώρα.

Οι νεκροί είναι έξι, καθώς ένα ακόμη άτομο κατέληξε την Πέμπτη στην Καστοριά.

Συνολικά 78 άτομα νοσηλεύονται και έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Οι διασωληνωμένοι είναι 16, με μέσο όρο ηλικίας τα 69 έτη.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι 19 είναι πλέον οι συνάνθρωποί μας που γιατρεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια.

Ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, κάλεσε για ακόμη μία φορά τον κόσμο να συμμορφωθεί στις υποδείξεις και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. "Δεν μπορεί τα πλοία μας να έχουν εικόνα 15Αύγουστου", τόνισε χαρακτηριστικά για το φαινόμενο που παρατηρήκε έντονα μετά το κλείσιμο των σχολείων.

Ο κ. Τσιόδρας τέλος επισήμανε αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό και ιδιαίτερα από επιστήμονες που αναζητούν το φάρμακο ενάντια στον κορονοϊό, καθώς φυσικά και το εμβόλιο που θα προστατεύει τον κόσμο.

Κλείνουν τα ξενοδοχεία

Την απόφαση να κλείσουν τα ξενοδοχεία όλης της χώρας από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ανακοίνωσε από τη μεριά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίσης, τόνισε πως όσοι επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Επανέλαβε τέλος πως όλοι οι πολίτες πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:19 - 19 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.