ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εφαρμογή δωρεάν σύστημα τηλε-ψυχιατρικής για τους πολίτες

11:31 - 20 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Σε εφαρμογή δωρεάν σύστημα τηλε-ψυχιατρικής για τους πολίτες
Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θέτουν σε εφαρμογή ένα πρωτοποριακό σύστημα τηλε-ψυχιατρικής, για την υποστήριξη των πολιτών που έχουν επιβαρυνθεί ψυχολογικά τις κρίσιμες αυτές ώρες που περνάει η χώρα μας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Melapus, η οποία είναι η μεγαλύτερη online πλατφόρμα τηλε-ψυχιατρικής στην Ευρώπη, αποκλειστικά για τη ψυχική υγεία. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας και προγραμματισμού συνεδριών με Ψυχιάτρους και πιστοποιημένους Ψυχολόγους τηλεϊατρικά.

Με αίσθημα ευθύνης, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, θα παρέχεται δωρεάν για τους επόμενους τρείς μήνες, η χρήση του λογισμικού τηλε-ιατρικής για εκτίμηση, ενημέρωση, ευπαθών ομάδων και χρόνιων ασθενών και όσων χρειάζονται βοήθεια λόγω της επιδημίας.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής: «Η κρίσιμη κατάσταση που περνάει η χώρα και οι πρωτοφανείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αφήνουν  ισχυρό ψυχολογικό αποτύπωμα και πολύς κόσμος έχει την ανάγκη  υποστήριξης από ειδικό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομπρέλα προστασίας γύρω από τους πολίτες της Αττικής και η ψυχολογική υποστήριξή τους εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται με στρατηγική και συνέπεια.

Για εγγραφή στο σύστημα τηλε-ψυχιατρικής πατήστε ΕΔΩ. Αμέσως μετά θα σας σταλούν οδηγίες στα email που θα δηλώσετε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.