ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ξεσπιτώνονται» εκπαιδευτικοί στα νησιά, μετά το κλείσιμο των ξενοδοχείων

16:39 - 20 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
«Ξεσπιτώνονται» εκπαιδευτικοί στα νησιά, μετά το κλείσιμο των ξενοδοχείων
Σοβαρό πρόβλημα με τους εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα στα νησιά, προκύπτει μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα ξενοδοχεία, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Για παράδειγμα στα Δωδεκάνησα, σε ξενοδοχεία διαμένει ένας μεγάλος αριθμός αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών, οι οποίοι μετά το κλείσιμο των ξενοδοχείων την Κυριακή έως τουλάχιστον τις 30/4 δεν θα έχουν που να μείνουν. Οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί για λόγους ασφαλείας, αλλά πολλοί εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να "ξεσπιτωθούν" την ώρα που το γενικό σύνθημα είναι "Μένουμε Σπίτι". Επίσης, πολλοί από τους εκπαιδευτικούς έχουν ξενοικιάσει τα σπίτια που έμεναν πριν διοριστούν στα νησιά και δεν έχουν πού να πάνε τώρα να μείνουν.

Η Α' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου ζητά να δοθεί λύση άμεση στο πρόβλημα και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει σε επιστολή της προς την κυβέρνηση:

«Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη των αρμοδίων υπουργείων   και γενικά της κυβέρνησης  πως στα ξενοδοχεία με 12μηνη λειτουργία για τα οποία αποφασίστηκε αιφνιδίως το κλείσιμό τους ως 30/4, διαμένει ένας μεγάλος αριθμός αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην περιοχή της Δωδεκανήσου όπου απασχολείται πολύ μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών.

Η απόφασή σας για κλείσιμο αυτών των ξενοδοχείων θα οδηγήσει στην αναγκαστική φυγή όλων αυτών των εκπαιδευτικών οι οποίοι ενώ παραμένουν στη βάση εργασίας τους θα υποχρεωθούν σε επιστροφή στον τόπο κατοικίας τους. Το μήνυμα «μείνετε στο σπίτι και μη μετακινείστε άσκοπα» καταργείται αυτόματα και οδηγείτε ένα πολύ μεγάλο πλήθος σε αναγκαστικές μετακινήσεις. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί συμπλεύσανε με τις παροτρύνσεις  του κράτους και  της υπηρεσίας και παρέμειναν στον τόπο κατοικίας τους με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του ιού. Με την απόφαση αυτή τους εξαναγκάζετε να οδηγηθούν σε αυτό ακριβώς: στη διασπορά του ιού. Τα ξενοδοχεία, από τα οποία τους εξωθούνται  σε φυγή είναι εδώ και μήνες το σπίτι τους. Το σπίτι από το οποίο διατυμπανίζετε και φωνάζετε να μην αφήνουν οι πολίτες για κανέναν λόγω. Και τώρα τον λόγω τον επιβάλλετε εσείς;»
 
Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ακόμα πως το γεγονός ανά Περιφερειακή Ενότητα ένα ξενοδοχείο παραμένει σε λειτουργία δεν λύνει το πρόβλημα αφού, όπως σημειώνουν, «μιλάμε για εκατοντάδες συναδέλφους μας που χρησιμοποιούν τα δωμάτια ως βασική τους κατοικία, στον τόπο δουλειάς τους και σε αρκετά νησιά η γεωμορφολογία τους (π.χ. Κως, Κάλυμνος, Λέσβος, Ικαρία) ανάγκαζε τους συναδέλφους να μένουν σε διαφορετικά μέρη».
 
Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Τελευταία τροποποίηση στις 16:52 - 20 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.