ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναζητείται λύση για τους εκπαιδευτικούς που μένουν σε ξενοδοχεία

17:53 - 21 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Αναζητείται λύση για τους εκπαιδευτικούς που μένουν σε ξενοδοχεία
Παράταση της λειτουργίας για μια εβδομάδα των ξενοδοχείων στα οποία διαμένουν εκπαιδευτικοί σε νησιωτικές περιοχές αναμένεται να εφαρμοστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Τουρισμού, που θα εκδοθεί άμεσα.

Το θέμα ανέδειξε το Reporter, που κατέγραψε το πρόβλημα που παρατηρείται ιδιαίτερα σε νησιά στα Δωδεκάνησα, όπου σε ξενοδοχεία διαμένει ένας μεγάλος αριθμός αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών.

Οι άνθρωποι αυτοί μετά το κλείσιμο των ξενοδοχείων από την Κυριακή (22/3) έως τουλάχιστον τις 30/4 δεν θα έχουν που να μείνουν.

Οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί για λόγους ασφαλείας, αλλά πολλοί εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να "ξεσπιτωθούν" την ώρα που το γενικό σύνθημα είναι "Μένουμε Σπίτι". Επίσης, πολλοί από τους εκπαιδευτικούς έχουν ξενοικιάσει τα σπίτια που έμεναν πριν διοριστούν στα νησιά και δεν έχουν πού να πάνε τώρα να μείνουν.

Το υπουργείο Παιδείας ζητά να μείνουν ανοιχτά τα ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν εκπαιδευτικοί, τουλάχιστον για μία εβδομάδα ακόμα, ώστε να υπάρξει ικανός χρόνος για να λυθεί το πρόβλημα.

Πηγές του υπουργείου, πάντως, δεσμεύονται μέσω ΑΜΠΕ, πως θα υπάρξει λύση για όλους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.