ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιόδρας: Αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες

19:11 - 21 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Τσιόδρας: Αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες
Τα νέα δεδομένα για την Ελλάδα όσον αφορά τα κρούσματα του κορονοϊού παρουσίασε το Σάββατο, όπως κάθε μέρα, ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας. Ανακοίνωσε 35 νέα κρούσματα, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 530.

Το 79% όσων νοσηλεύονται έχουν σοβαρά νοσήματα. Οι περισσότεροι είναι άντρες, το 47% είναι μεγάλης ηλικίας, άνω των 65 ετών. Οι νεκροί είναι 13, οι δώδεκα άνδρες και μία γυναίκα.

Ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι 76 ετών.

Παραμένουν διασωληνωμένοι 18 συμπολίτες μας, ενώ 19 έχουν λάβει εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες. Ο εχθρός, είπε, δεν σέβεται ηλικίες και κανείς δεν είναι ασφαλής. Μεταξύ 18-64 ετών το 75% των κρουσμάτων. Συγκινημένος κάλεσε τον κόσμο να μείνει σπίτι «για να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους» και διαφώνησε με όσους επιστήμονες λένε ότι θυσιάζουμε πολλά για να μην πεθάνουν μερικοί ηλικιωμένοι.

Επανέλαβε ότι πρέπει όλοι να μείνουν σπίτι και κάλεσε τη μειονότητα όσων δεν τηρούν τα μέτρα, να σεβαστούν τις θυσίες που κάνουν οι περισσότεροι και να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία.

Χαρδαλιάς: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες», είπε από τη μεριά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και επανέλαβε πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Κάλεσε τους πολίτες να μείνουν σπίτι και πρόσθεσε πως η Πολιτεία θα λάβει όποια μέτρα χρειαστεί για να μην υπάρξει εξάπλωση του ιού.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:17 - 21 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.