ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Η Ελλάδα αντέδρασε γρηγορότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες

12:38 - 23 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Reuters: Η Ελλάδα αντέδρασε γρηγορότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες
Τη γρήγορη αντίδραση της Ελλάδας σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο κομμάτι της αντιμετώπισης του κορονοϊού επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.

Το τηλεγράφημα του Reuters, το οποίο αναπαράγεται σε πολλά διεθνή μέσα όπως οι New York Times, αναφέρεται στην απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας και τονίζει τα ακόλουθα: «Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Μητσοτάκης προβάλλοντας το παράδειγμα της Ιταλίας, η οποία το Σάββατο ανακοίνωσε άλλους 800 θανάτους από τον ιό, δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα πως "είναι ίσως το τελευταίο βήμα και πρέπει να γίνει άμεσα για να υπάρξει αποτέλεσμα. Πρέπει να προστατεύσουμε το κοινό καλό και την υγεία μας. Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να επιλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Η παραμονή στο σπίτι είναι συλλογικό καθήκον"».

Στο δημοσίευμα αξιολογείται θετικά η γρήγορη αντίδραση της Ελλάδας, με το σταδιακό κλείσιμο από τις 10 Μαρτίου όλων των χώρων δημόσιων συναθροίσεων. «Σε γενικές γραμμές οι Έλληνες υπάκουσαν στην κυβερνητική οδηγία και παρέμειναν σπίτι, ωστόσο η συμπεριφορά λίγων «επιπόλαιων» που αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και κατέφυγαν στα νησιά ή στα εξοχικά τους ανάγκασε την Κυβέρνηση να προβεί σε αυτό το μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού» αναφέρει το Reuters.

Στην ανταπόκριση του πρακτορείου από την Αθήνα αναφέρεται ότι την Κυριακή ο συνολικός αριθμός των προσβεβλημένων από τον κορονοϊό ανήλθε σε 624, με 15 από αυτούς να έχουν καταλήξει, ενώ ο αριθμός των χθεσινών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (94) ήταν ο μεγαλύτερος μέσα σε μία ημέρα.

Διαβάστε επίσης:

Τα έντυπα για τις μετακινήσεις-Η χειρόγραφη εναλλακτική και το sms

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε- Απαντήσεις σε 18 βασικά ερωτήματα



Τελευταία τροποποίηση στις 12:45 - 23 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.