ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε τουριστικά καταλύματα οι φοιτητές μετά το «λουκέτο» στις εστίες

20:35 - 23 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Σε τουριστικά καταλύματα οι φοιτητές μετά το «λουκέτο» στις εστίες
Σε τουριστικά καταλύματα θα τακτοποιηθούν μέσω ΙΝΕΔΙΒΙΜ όσοι φοιτητές, Έλληνες ή αλλοδαποί, που αποδεδειγμένα δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα.

Μετά από συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τα συναρμόδια υπουργεία, συμπεριλήφθηκε σε Κοινή Υπουργική Απόφαση η πρόβλεψη διαμονής σε τουριστικά καταλύματα φοιτητών των ΑΕΙ και αλλοδαπών επισκεπτών των ΑΕΙ που βρίσκονται στην Ελλάδα, οι οποίοι στεγάζονται σε φοιτητικές εστίες ή σε ξενοδοχεία με φροντίδα των ΑΕΙ ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, και οι οποίοι δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, ο αρμόδιος υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης, έχει ήδη εκδώσει οδηγίες εφαρμογής των εν λόγω νομοθετικών προβλέψεων και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Τουρισμού, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και τις διοικήσεις των ΑΕΙ με σκοπό την άμεση υλοποίηση τους.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από εισήγηση του ΕΟΔΥ, επιβλήθηκε για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, η προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας των εστιών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από τις 25 Μαρτίου έως και τις 10 Απριλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.