ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι επιχειρήσεις καλλυντικών μπαίνουν στη μάχη παραγωγής αντισηπτικών

23:19 - 24 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Οι επιχειρήσεις καλλυντικών μπαίνουν στη μάχη παραγωγής αντισηπτικών
Μέχρι και 150.000 ευρώ μπορεί να ανέλθει το πρόστιμο σε φαρμακαποθήκη, που πιάστηκε να αισχροκερδεί σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ. Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη σε αντίστοιχα φαινόμενα.

Αναφορικά με τους ελέγχους στην αγορά ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στο OPEN TV τόνισε: «Στα σούπερ μάρκετ έχει περάσει η μείωση του ΦΠΑ. Από χτες έχουμε ξεκινήσει ελέγχους με μικτά κλιμάκια. Μάλιστα βρήκαμε κι ένα σοβαρό περιστατικό αισχροκέρδειας. Θα είναι πολύ μεγάλο το πρόστιμο».

Παράλληλα, σε σχέση με την παραγωγή αντισηπτικών σημείωσε ότι στη μάχη θα μπουν, με βάση ΠΝΠ που συντάχθηκε, και οι εταιρίες καλλυντικών. «Περίπου 200.000 τεμάχια θα προστεθούν άμεσα στην αγορά. Ενώ και η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου των καλλυντικών στην Ελλάδα θα ξεκινήσει την Παρασκευή την παραγωγή» σημείωσε και κάλεσε τους πολίτες να αξιοποιήσουν και το... σαπούνι για απολυμάνσεις. «Δεν είναι φετίχ το αντισηπτικό» σημείωσε.

«Δεν είναι άπειρες οι δυνατότητες του κράτους. Κάνω έκκληση σε όσους μπορούν να πληρώσουν να πληρώσουν. Κάναμε και μια κίνηση για έκπτωση 25% σε όσους καταβάλλουν τώρα υποχρεώσεις». Αυτό τόνισε ακόμη μιλώντας στο OPEN TV ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είναι δύσκολη η εκτίμηση της οικονομικής επίπτωσης της κρίσης καθώς όλα εξαρτώνται από το πιο σενάριο θα επαληθευτεί. «Δεν ξέρει κανείς το ύψος της επίπτωσης π.χ. στην ανεργία καθώς δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσουν τα μέτρα», ανέφερε.

Σε σχέση με την παροχή ρευστότητας στην οικονομία σημείωσε ότι μέχρι το Μάιο θα έχει ετοιμαστεί το πλαίσιο για  παροχή εγγυήσεων σε δάνεια με την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων. «Προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις και παίρνουμε εργαλεία και τα μοχλεύουμε ώστε όταν λήξει ο συναγερμός να κάνουμε ένα σοκ στην οικονομία» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και προσέθεσε: Αρχές Μάη θα ξεκινήσει η πρώτη σοβαρή κίνηση παροχής ρευστότητας για μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις μέσα από την διαδικασία των μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σε πρώτη φάση θα ανέλθει στα 3 δισεκ και μετά μπορεί να ανέλθει στα 6 δισεκ.».

Γιώργος Αλεξάκης

 

Διαβάστε επίσης:

 

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας προχωρά σε δωρεάν παραγωγή αντισηπτικών

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.