ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδότες Επιστημονικών Βιβλίων: «Καμπανάκι» για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας από συγγράμματα

10:21 - 27 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
«Η ψηφιακή ανάρτηση μέρους ή συνόλου του περιεχομένου των συγγραμμάτων, είναι πράξη παράνομη. Είναι ενέργεια η οποία καταστρατηγεί την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των δημιουργών και των εκδοτών και αποτελεί ΚΛΟΠΗ πνευματικής ιδιοκτησίας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων.

Η ανακοίνωση:

«Αδιαμφισβήτητα βρισκόμαστε όλοι σε μια  ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, η οποία έχει προκαλέσει, εκτός των άλλων, προβλήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ποιο συγκεκριμένα, την προσωρινή αδυναμία των φοιτητών να παραλάβουν τα συγγράμματά τους έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία. 

Το κλείσιμο των σημείων διανομής (βιβλιοπωλεία), σε συνδυασμό με την έναρξη της εξ αποστάσεως διδασκαλίας και τις παράλληλες εκκλήσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας για διανομή συγγραμμάτων, μας έφεραν ενώπιον πρωτόγνωρων αποφάσεων. Έχουμε ήδη συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να βρεθεί άμεση λύση έτσι ώστε οι φοιτητές να προμηθευτούν τα συγγράμματα που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο 2019-2020, -τα απαραίτητα και εξαιρετικά πολύτιμα εργαλεία για την εκπαίδευσή τους-.

Στόχος μας είναι οι φοιτητές να παραλάβουν ΑΜΕΣΑ τα συγγράμματα που θα επιλέξουν να διδαχθούν, μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς, με υπηρεσία κατ’ οίκον παράδοσης (door to door courier). Οι εκδότες θα αναλάβουν μέρος του συνολικού  κόστους.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες έγιναν γνωστές οι προθέσεις ορισμένων εμπλεκόμενων φορέων, περί άμεσης ηλεκτρονικής ανάρτησης 

Με το παρόν Δελτίο Τύπου ενημερώνουμε ότι οι εκδότες -

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ -ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ- ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

Αντιτασσόμαστε αδιαπραγμάτευτα σε τέτοιου είδους ενέργειες από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται. Η ψηφιακή ανάρτηση μέρους ή συνόλου του περιεχομένου των συγγραμμάτων, είναι πράξη παράνομη. Είναι ενέργεια η οποία καταστρατηγεί την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των δημιουργών και των εκδοτών και αποτελεί ΚΛΟΠΗ πνευματικής ιδιοκτησίας.

Οι εκδότες βιβλίων δεσμεύονται με ισχυρές, Ελληνικές και Διεθνείς, ρήτρες προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας των έργων που εκδίδουν, οι οποίες προβλέπουν περιορισμούς για συγκεκριμένη άδεια χρήσης. Ταυτόχρονα είναι υπόλογοι στη Ελληνική και Διεθνή νομοθεσία.

Είναι αδιανόητο και νομικά ανυπόστατο, σε χώρα του Δυτικού Κόσμου η οποία σέβεται και προστατεύει την αξία του πνευματικού δικαιώματος, προασπίζει τους ανθρώπους της διανόησης, της γνώσης, της επιστήμης και του γραπτού λόγου, να γίνει ανάρτηση Πνευματικών Έργων στο διαδίκτυο, προς χρήση οποιουδήποτε, ελεύθερα, δίχως την έγγραφη άδεια των κατόχων των πνευματικών, συγγενικών και ηθικών δικαιωμάτων.

Ευχόμαστε σε όλους Υγεία και υπομονή, ώστε γρήγορα να βγούμε νικητές!»

Τελευταία τροποποίηση στις 10:31 - 27 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.