ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Στους 32 οι νεκροί-95 νέα κρούσματα

19:10 - 28 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Στους 32 οι νεκροί-95 νέα κρούσματα
Στα 1.061 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, ενώ 32 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 95 νέα κρούσματα του ιού και 4 νέους θανάτους. 

Αναλυτικά καταγράφονται: 

  • 95 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV 2 στη χώρα μας (74 χθες).
  • Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 1.061 (966 χθες). Τα περισσότερα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα.
  • 69 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι (65 χθες).
  • Οι θάνατοι από την COVID-19 ανέρχονται σε 32 (28 χθες).
  • Η μέση ηλικία όσων κατέληξαν ήταν τα έτη (73 έτη χθες).
  • Έχουν διενεργηθεί εξετάσεις για κοροναϊό 14.363 (13.477 χθες).

Ο καθηγητής υπογράμμισε πως η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε τα φάρμακα που θα χορηγούνται στους πάσχοντες. Έκανε ειδική αναφορά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στον καθοριστικό του ρόλο. Αναφέρθηκε, επίσης, στις ΗΠΑ, λέγοντας πως στην Νέα Υόρκη έχουν υπερκεραστεί οι δυνατότητες του συστήματος Υγείας.

O Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι παραμένουμε σε ένα καλό σενάριο εξέλιξης της πανδημίας. Όπως είπε δεν ακολουθείται ένα σενάριο τύπου Ιταλίας ή Ισπανίας όπως προκύπτει από τα «σκληρά στοιχεία» από θανάτους και διασωληνώσεις. Είναι δύσκολο να γίνουν ακριβείς εκτιμήσεις για το μέγεθος των κρουσμάτων στον γενικό πληθυσμό, συμπλήρωσε. Αρνήθηκε έτσι να κάνει πρόβλεψη με βάση μαθηματικά μοντέλα.

Απαγορεύσεις στις πτήσεις

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από αύριο, Κυριακή στις 3 το πρωί έως τις 15 Απριλίου σταματούν οι πτήσεις από και προς Ολλανδία καθώς και όλες οι πτήσεις από και προς Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν γίνεται γενικός επαναπατρισμός και άφησε αιχμές για τη στάση ορισμένων πολιτών που δεν συνεργάζονται με την πρεσβείες και δεν απαντούν σε ερωτήματα. Ξεκαθάρισε ότι επαναπατρισμός θα γίνεται αλλά για όσους έχουν ανάγκες (ιατρικός λόγος ή μη ύπαρξη τόπου διαμονής).

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε δε ότι από Δευτέρα αν υπάρξουν συνωστισμοί σε λαϊκές αγορές οι συγκεκριμένες λαϊκές θα κλείνουν.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:44 - 28 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.