ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Στους 38 οι νεκροί-95 νέα κρούσματα

18:10 - 29 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Στους 38 οι νεκροί-95 νέα κρούσματα
Στα 1.156 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας και 38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη σημερινή ενημέρωση γνωστοποίησε πως τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 95. Τα περισσότερα εξ αυτών εντοπίζονται στην Αττική.

Όπως γνωστοποίησε, 69 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, ενώ από τα θύματα οι 29 είναι άνδρες και οι 9 γυναίκες, ενώ συμπλήρωσε πως η μέση ηλικία στην Ελλάδα για όσους διασωληνώνονται είναι 66 ετών.

«Δεν υπάρχει πανάκεια, δοκιμάζονται όλα τα φάρμακα κατά του ιού», τόνισε ο Σ. Τσιόδρας αναφορικά με τη μάχη της επιστήμης να βρεθεί το κατάλληλο φάρμακο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τον καθηγητή, έχουν εντοπιστεί 684 χιλιάδες κρούσματα, 32 χιλιάδες θάνατοι, ενώ μισό εκατομμύριο άνθρωποι είναι σε φάση ενεργού νόσου.

«Οι εντατικές είναι οι χώροι που δίνεται η μάχη της ζωής», σημείωσε, ακόμη, επισημαίνοντας πως «διατηρούμε ακέραιη την ελπίδα». 

«Προσοχή στην παραπληροφόρηση, η οποία μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό», τόνισε επίσης. Σημείωσε ότι είναι βραδύτερος ο ρυθμός της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μας σε σχέση με άλλα κράτη, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας επέστησε την προσοχή των πολιτών στη χρήση της χλωροκίνης, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγή γιατρού. Όπως είπε, σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, ακόμα και θάνατο, ενώ τα χημικά που την περιέχουν, χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ για καθαρισμό δεξαμενών.

«Να συνεχίσουμε ενωμένοι. Η επιδημία δεν είναι αριθμοί, είναι αγαπημένα πρόσωπα, είναι ζωές», ήταν το μήνυμα που έστειλε. 

Χαρδαλιάς: Παρατείνεται μέχρι και τις 11 Απριλίου το «λουκέτο» στα καταστήματα

Παρατείνεται έως και τις 11 Απριλίου η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων σε ολόκληρη την επικράτεια, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως η απόφαση αφορά στα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά και μόνο σε αυτά.

Επίσης, παρατείνονται έως τις 11 Απριλίου τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας.

Αποφασίστηκε επίσης να παραταθεί η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά ακόμα μια εβδομάδα για προλητικούς λόγους.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:53 - 29 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.