ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιο παραγωγικές ηλικίες μολύνει ο Covid-19 στην Ελλάδα

08:50 - 30 Μαρ 2020 | Ειδήσεις
Πιο παραγωγικές ηλικίες μολύνει ο Covid-19 στην Ελλάδα
Τις πιο παραγωγικές ηλικίες φαίνεται να μολύνει ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της έκθεσης του ΕΟΔΥ, οι άνθρωποι ηλικίας από 40 έως 64 ετών γίνονται συχνότερα στόχοι του νέου ιού σε ποσοστό 47,2%, όπως και η ηλικιακή ομάδα από 18 έως 40 ετών σε ποσοστό 26,8%.

Παράλληλα, οι ηλικιωμένοι που κινδυνεύουν περισσότερο από επιπλοκές, δηλαδή οι άνθρωποι από 65 ετών και πάνω μολύνονται σε ποσοστό 23%, αν και ιδανικά αυτό το ποσοστό θα έπρεπε να είναι κάτω από 10% έως μηδενικό.

Τα παιδιά ηλικίας από 0 έως 17 ετών που λειτουργούν ως ιδιαίτερα μεταδοτικοί φορείς τους ιού μολύνονται σε ποσοστό μόλις 2,9%, αλλά σε αυτό θα πρέπει να λάβουνε υπόψη μας ότι τα παιδιά εξετάζονται για τον κορονοϊό πιο σπάνια από άλλες ηλικιακές ομάδες, καθώς κατά κανόνα περνούν ήπια τη νόσο ή με καθόλου συμπτώματα.

Η «έως τώρα ήπια εξέλιξη της καμπύλης των νέων κρουσμάτων», σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, αποτυπώνεται και στο παρακάτω γράφημα:

eody

Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων στη χώρα η Αττική συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό και ακολουθούν κάποιες περιοχές της χώρας όπως η Θεσσαλονίκη, η Καστοριά, η Ηλεία, η Κοζάνη, η Αχαΐα και η Ξάνθη, όπου υπήρξαν εστίες νέων μολύνσεων και μεγαλύτερη απ' ότι φαίνεται έκθεση του πληθυσμού στον ιό, όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 38 θάνατοι σε ασθενείς με COVID-19, ενώ 69 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Άλλοι 5 ασθενείς έχουν βγει από τη ΜΕΘ.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:06 - 30 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.